Valmiuslaki voimaan, kaikki puolueet hallitukseen

Professorit Kaarlo Tuori ja Martin Scheinin ehdottavat tämän päivän Helsingin Sanomissa (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006675034.html), että Suomeen tulisi julistaa poikkeustila ja että valmiuslaki pitäisi ottaa käyttöön.

Olen keväästä saakka julkaissut useita kirjoituksia, joissa olen ehdottanut, että Suomeen tulisi muodostaa kaikkien puolueiden ”hätätilahallitus”. Olen perustellut tätä sekä korona-viruksen tehokkaalla taltuttamisella että meitä uhkaavan laman torjumisella ja sen seurausten lievittämisellä.

Nyt ovat toteutumassa ne uhkakuvat, joista olen keväästä lähtien kirjoittanut.

Korona-viruksen toinen aalto on käynnistynyt, ja sen huippu saatetaan saavuttaa vasta ensi keväänä. Suomen talous on ajautunut lamaan, jota korona-viruksen leviäminen kaikkialla maailmassa syventää. Eurooppaa ja koko maailmantaloutta uhkaa finanssikriisi. Puolueiden väliset ristiriidat ovat syvenemässä.

Blogini synnyttämässä keskustelussa ehdotettiin, että Suomessa tulisi olla kaikkien puolueiden hallitus aina kun valmiuslakia sovelletaan. Tämä olisi nyt toteutettava.

Lainsäädäntöä olisi muutettava siten, että valmiuslakia sovellettaessa tulisi aina muodostaa kaikkien puolueiden hallitus.

Ehdotukseni ja sen perustelut löytyvät näistä linkeistä:

Suomeen on saatava kaikkien puolueiden hätätilahallitus

Hätätilan uhatessa ei ole varaa politikointiin

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu