817e/kk perustulo kaikille verotusta korottamatta? Katso kuva!

Päivän juttu koskee sitä, että verotusta korottamatta ja hyvinvointivaltiota menettämättäkin saisimme 817e/kk perustulon kaikille. Asia koskee myös ympäristöä, sillä jos tuotamme niin paljon ”hukkaa”, niin kaikki se hukka tehdään meidän luonnonvaroistamme. Yllättäen: mitä vähemmän vaadimme valtiolta erilaisia asioita, niin sitä vähemmän talouden tarvitsee kasvaa, ja sitä vähemmän päästöjä on pakko tuottaa. Mikä siis on oikeasti pakollista ja tärkeää? Voi kun valtion tuhansista turhista hankkeista edes yksi käyttäisi rahaa ja aikaa tämän kysymyksen miettimiseen, niin maailma olisi heti paljon tarkoituksenmukaisempi, ja päästöt vähemmät.

Tsekkaa kuva ja mieti, mikä on elämässä tärkeää: viihde ja suojatyöpaikat, vai vapaa-aika ja ympäristö? Kuinka moni haaveilee lottovoitoista ja sapattivuosista? Kuinka moni tajuaa, että ympäristö ei pilaa itseään, vaan se on aktiivisesti pilattava työnteolla ja veronmaksulla? Kun lähetät 989 miljoonaa kehitysapua, olet jossain kaatanut metsää ja kaivanut malmeja sen eteen omasta luonnostasi. Onko siinä järkeä, kun olisit voinut vaan kääntää kylkeä aamulla, ja tehdä suuremmat päästövähennykset kuin ruokavaliotasi muuttamalla ikinä?

Miten pääsemme tähän tavoitteeseen?

Länsimainen mies on hieman hömelö, kun se ei organisoidu ammattiliitoksi, ja pyydä vähentämään verotusta. Verotushan harvoin auttaa häntä. Kuten kuvasta näkyy, jopa 45% verotuksesta saattaa mennä muihin asioihin kuin koulutukseen, terveyteen, puolustukseen, oikeuslaitokseen, infraan, hallintoon jne.

Ongelma on vain, että lakkoilu kiusaa asiakkaita ja tuhoaa viennin edellytykset. Lakon pitäisi olla muotoa, jossa ei vain makseta veroa, mutta töissä kyllä käydään. Siksi ammattiliittojen ja työnantajien pitäisi liittoutua yhteen liittoon, joka ei vaan tilitä veroja ennen kuin vaatimuksiin on suostuttu.

Muuta vaikutuskanavaa ei kai nykyään ole. Paitsi, no, parlamentarismi, mutta se on takinkääntöä jatkuvasti, ja ihmiset äänestävät vain suurinta mainostajaa. Parlamentarismi ei historiallisestikaan korvannut ammattiliittoja, joita silti tarvittiin silloin, kun työnantaja oli suurempi riistäjä työntekijälle kuin verottaja.


Kaikki työ, mikä tehdään turhaan, rasittaa myös ympäristöä, sillä teollisuus on suurin päästäjä. Levitä sanaa työn ja ympäristön säästämisestä, kasvaneesta vapaa-ajasta, ja merkityksellisestä yhteiskunnasta. Lopeta turhan työn ja talouskasvun pakottaminen verotuksella, niin sinulla on aidosti mahdollisuus vastata ilmastokriisiin. Luonto ei pilaa itse itseänsä, vaan jonkun on aktiivisesti herättävä aamulla pilaamaan se. Verotusta ja eläkeikää ei tarvitse nostaa, kikyjä ei tarvita, eikä kommunismiakaan, vaan tarvitaan… #leanvaltio

Keep it simple stupid. Pätee myös opetussuunnitelmiin.

JuhoSalo

Haluan antaa sinulle mahdollisuuden säästää sanomalla 'kiitos ei' kaikelle ylimääräiselle. Me kaikki tiedämme, mitä me oikeasti valtiolta tarvitsemme: puolustus, oikeus, infra, terveys, koulutus, sosiaaliturva, ym. Kun nämä on määritelty, maksetaan ne vastikemaisesti veroissa. Vain säästämällä voi saada enemmän vähemmillä päästöillä. http://juhosalo.kapsi.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu