Anna Kontulalle ja muille kommunismin puolesta puhujille

Kommunismia meillä on jo: palveluita jotka hyödyttävät harvoja, ja ovat maksettu toisten työstä aiheuttaen ilmastopäästöjä. 

  • Jos todella välittäisit päästöistä, vähentäisit tätä turhaa työtä.
  • Jos todella välittäisit köyhistä, et haluaisi lisää riistoa työntekijästä.
  • Jos todella haluat vähentää välinearvoista työtä, vähentäisit veroja palauttaen leikatut varat perustulona ihmisille.

Kuvittele että olet läpielämän sinkku mies ja elät pätkätöissä 65-vuotiaaksi. Sanotaan, että pätkätyösi alkavat 25v ja olet nyt vaikka 45v ja edelleen jossain tukien ja työn välimaastossa. Sinulla on 20 vuotta jäljellä.

  • Et voisi uudelleen opiskella, koska pelkäisit vaikkapa opintolainaa ja tukeen et olisi oikeutettu enää, jos opiskelit vaikka filologiksi nuorena tms.
  • Tekisit lyhytaikaisia töitä koko elämän maksellen 25% eläkemaksuja, mutta eläkkeesi on vasta 67v, ja et koskaan elä sinne. Et saa rahoja pois ennakkoon mitenkään.
  • Et työllisty useinkaan, koska työsi on niin kallista johtuen työnantajamaksuista ja veroista, että työ Suomessa ei vaan kannata.
  • Et voi tarjota työtäsi halvemmalla niille aloille joihin haluaisit, koska pätevyysvaatimukset tai TES on esteenä. Voisit tehdä jopa 1000e halvemmalla jonkun työn, mutta jollain muulla on se virka, ja et voi mennä väliin.

Onko näitä ihmisiä?

 

Nyt mieti seuraavaa leikkauslistaa:

milj. eur
työeläkemaksut 21300
valtionosuus, eläke 4584 veropuuTAE2018
maahanmuutto 3200
yritystuet 3000
työttömyysturva 2650
maataloustuki 2000
asumistuki 1478 veropuuTAE2018
lapsilisät 1369 veropuuTAE2018
kehitysapu 989 Rinne/2019
toimeentulotuki 820 veropuuTAE2018
opintotuki 580
YLE 500
taide- ja teatterituki 450
kotitalousvähennys 400
tuulivoimatuki 250
matkavähennys 250
elatustuki 214 veropuuTAE2018
hevosurheilu 40
puoluetuki 37 Rinne/2019
SUMMA 44111 milj. eur
Jos jaettaisiin perustulona:
suomalaisia aikuisia 4.5 miljoonaa
kuukausia 12
perustuloekvivalentti 817 e/kk

 

Kädessäsi eurot ovat parasta demokratiaa.

Yhtäkkiä tarinan kaveri saisi 817e/kk perustulon ja ei menettäisi mitään tärkeää elämästään. Kaikki tärkeä: terveys, koulutus, sosiaaliturva, puolustus, hallinto, infra, huoltovarmuus, pelastuslaitos, rajavartio jne. olisivat tallella! Vain rikkaiden sosiaaliturva heikkeni, tai joidenkin harrasteiden tuet. Mutta hekin saisivat perustulon, jolla he voisivat ostaa asiansa jatkossa itse. 

Jos samalla opintopaikat vapautetaan, TES puretaan ja kaavoitus vapautetaan, niin meidän mies voi nyt huoletta opiskella alansa ilman lainaa, huutaa työnsä mistä tahansa alasta alempaan hintaan, päästä kuvioihin mukaan, ostaa edullisen asunnon kaavoituksen vapauduttua, löytää puolison ja perustaa perheen.

Elämä on jokapäiväistä rakentamista kohti tavoitteita. Valtion ei tule olla siinä esteenä kommunismillaan.

Ehkä olet aina miettinyt väärää ismiä? Tarkastele filosofiaa, historiaa, matematiikkaa ja moraalia. Mikä saa ihmisen heräämään aamulla ja lähtemään johonkin? Miksi Yhdysvallat ohitti kasvussa Englannin imperiumin, jolla oli suunnaton etumatka kaikessa, ja miksi jokainen kommunistinen kokeilu on kaatunut? Byrokratia ja verotus on vain työkalu, ei onni itsessään.

Valtio, kuten kotisikin, kaipaa aika ajoin konmaritusta. Kommunismi on tavarahamstrausta toisen talossa toisen rahoilla.

Oikea -ismi on libertarismi, mutta jalostettuna minimihyvinvointivaltioksi. Minimoit turhan työn, turhat päästöt, ja maksimoit vapaa-ajan. Saat silti peruspalvelut, ja et jää kadulle sairaana, tai ole koskaan tilassa, missä et voisi vaikuttaa elämääsi enää. Sinulla on terveyden, koulutuksen ja perustulon takaama funktionaalinen vapaus.

Libertarismissa kommunismi syntyy yhteistyöstä ihmisten kesken, vapaasta tahdosta, yhteiseen tarpeeseen. Ihminen tietää itse parhaiten, mikä on hänen seuraava askel, ja rakentaa elämäänsä siltä pohjalta ilman valtiotakin. Jos kommunismi ei synny ihmisten kesken luonnostaan osuuskuntana libertarismissa, niin sitten se ei ihan aikuisten oikeasti toimi missään. Mutta tasaisella perustulolla per nuppi ihmiset kyllä asuisivat enemmän yhdessä kuin nykyjärjestelmässä, jossa yksinasuva saa enemmän tukia, kuin pariskunta, jossa toinen on töissä ja toinen ei.

Ihminen haluaa rakentaa elämäänsä itse, ei saada jotain satunnaista elämää valtiolta.

Kun syntyvyys on alin 100 vuoteen, työttömyys pysyvästi korkea, valtio aina alijäämäinen, asuminen historiallisen kallista ja niin poispäin, niin ei tilanne kutsu lisää kommunismia, vaan juuri vähemmän. Resurssien allokointi on tehokkainta ruohonjuuritasolla.

”Give these people air.”Douglas Quaid

#leanvaltio

 

https://www.verkkouutiset.fi/anna-kontula-olen-eduskunnan-ainoa-kommunisti/

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4158735-anna-kontula-on-kommunisti-ja-nyt-han-kertoo-miksi-termia-ei-pida-valttaa-itse-olen-valinnut-taman-strategian

 

JuhoSalo

Haluan antaa sinulle mahdollisuuden säästää sanomalla 'kiitos ei' kaikelle ylimääräiselle. Me kaikki tiedämme, mitä me oikeasti valtiolta tarvitsemme: puolustus, oikeus, infra, terveys, koulutus, sosiaaliturva, ym. Kun nämä on määritelty, maksetaan ne vastikemaisesti veroissa. Vain säästämällä voi saada enemmän vähemmillä päästöillä. http://juhosalo.kapsi.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu