Lähilauantai, onnellisuus ja äitiys

Päivillä on usein erilaisia merkityksiä. Tänään aamulla julkaisin somessa eri yhteyksissä #lähilauantai päivityksiä liittyen Yrittäjien lanseeraamaan ajatukseen pyhittää yksi päivä sen ajattelemiseen ja tukemiseen miten pienet paikalliset yritykset, kaupat ja palveluntuottajat pärjäävät yhäti kiristyvässä talouskilpailussa. Krääsää tursuaa Kiinan nettimarkkinoilta puoli-ilmaiseksi ja korona kurittaa monella muulla tapaa, elintila kutistuu. Lämpimästi toivon ja uskon, että päivä ainakin tänä vuonna aiheuttaa myös kilinää kassakoneissa ja paikallisten yritysten nettikaupoissa.

Ajatus siitä sitten laajeni.  Vaikuttaako päivä oikeasti, tai onko sellaisen nimeäminen turhaa? Tänään on myös kansainvälinen onnellisuuspäivä. Ei ole juuri näkynyt, vaikka eilen meidät suomalaiset valittiin jälleen maailman onnellisimmaksi kansaksi. Ja se on äärettömän hieno asia.  Tosin netin huru-ukkojen ja -akkojen mukaan nälkäkuolema uhkaa ja maa on jo myyty ja kansalaiset orjia jne.  Vaikka tätä erilaista kurjuuskiimaa (en tiedä mitä kiima tässä yhteydessä tarkoittaa, olen vain huomannut sitä arvostelijoiden usein käytettävän) tarjoillaan laajasti, niin valtaosa suomalaisista ymmärtää ja arvostaa maamme ja sen tarjoamaa hyvinvointia monella saralla.

Toki se, että ollaan onnellisin, ei tarkoita täydellistä, mutta kiertoajelu maailmalla hotellikompleksien takana avaa silmät huomaamaan sen, mitä eroa kurjalla ja kurjalla voi olla.

Onnea Teemu!

Tämä päivä on myös muuten tärkeä. Tiesitkö, että tänään on myös Astrologiapäivä, Kosintapäivä, Lumiukkojen polttamispäivä, Maailman satupäivä, Raviolipäivä, Suutele sulhastasi -päivä, Tilkkutäkkipäivä ja myös Ufosieppausten päivä. Kyllä, ihan oikeasti. Siitä vaan valitsemaan mitä haluaa juhlia.

Minulle tämä päivä on yksi tärkeimmistä. 20.3 tasan 25 vuotta sitten elämääni saapui pieni mies, joka teki minusta ensimmäistä kertaa äidin. Siitä tuli tärkein työni ja se antoi elämälle ihan uuden suunnan. Tänään tähän päivään sekoittuu haikeus, juhliminen typistyy puhelinsoittoon ja muisteluun.

Kaikesta huolimatta hyvää syntymäpäivää Teemu!

Terveisin Äiti

+1
Päivi Anias
Sosialidemokraatit Joroinen
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen aktiivinen tomera toimija, alun perin pohjanmaalta, nykyisin savolaistunut pienyrittäjä ja freelancer. Pari aikuista lasta on jo maailmalle saatettu ja nykyisin asustamme kirkonkylän tiilitaloamme kaksin mieheni kanssa. Pieni piha viihdyttää kesällä ja vapaa-ajan ongelmia ei ole. Olen Joroisten Yrittäjien pj ja kunnanvaltuutettu plus pari muuta pienempää pestiä.
Olen ollut etuoikeutettu seuraamaan maailman menoa monelta kantilta ja huomannut, että kirjoittamalla asiat avautuvat usein itsellekin paremmin, siksi siis täällä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu