EU tarvitsee äänesi ihmiskunnan hulluutta ja tuhoa vastaan

Tanskalainen Rantahotelli-sarja pyörii uusin jaksoin Yle Areenalla. Rantahotellin tapahtumat pohjautuvat toisen maailman sodan jälkeiseen aikaan. Natsien teot elävät voimakkaasti tanskalaisten arjessa sarjassa. Vaalikentillä moni on kysynyt, mitä hyötyä EU:sta on. Rantahotellissa EU:n merkitys löytyy nopeasti. Rauha ihmisten kesken ja ihmisoikeudet ovat ne arvot joiden puolesta sarjassa taistellaan. Nämä arvot eivät ole enää arvo sinänsä Euroopassa.

Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (EHTY) syntyi vuonna 1951. Se oli ensimmäinen askel kohti kestävää rauhaa tai niin luultiin. Rooman sopimuksella perustettiin vuonna 1957  Euroopan talousyhteisö (ETY). Euroopassa yhteistyö tiivistyi entisestään, vaikka kylmä sota Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen jakoi maanosan kahtia yli 40 vuodeksi.

Nykypäivän Eurooppaa loi joukko rauhaarakastavia ja visionäärisiä. Heidän joukossaan oli mm. holokaustista selvinneitä ja vastarintaliikkeessä taistelleita ihmisiä, poliitikkoja, joiden keskeinen liikuttajat olivat lopettaa maailmansotien järkyttävät teot ihmisiä ja ihmisyyttä vastaan sekä rauhanedistäminen ja solidaarisuus, suvaitsevaisuus erilaisuutta kohtaan. He alleviivasivat ja puolustivat ihmisyyden perusarvoja – vapautta, demokratiaa, tasa-arvoa, ihmisarvoa, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota sekä kaikkien suojelua ja solidaarisuutta maailmassa.

EU-parlamenttivaalit 2024 ratkaisevat Euroopan ja ihmisyyden suunnan. Julkisuudessa tarjotaan suunnaksi äärioikeiston kovia arvoja, joilla saadaan Eurooppa ja koko maailma kahtia. Äärioikeisto kaveeraa Venäjän kanssa ja erottelee ihmiset hyviin ja huonoihin. Ihisarvon jakamattomuus halutaan muuttaa jaettavaksi. Hyvinvointivaltion ja ihmisoikeuksien vastaisesti äärioikeisto julistaa ihmisarvon ja ihmisoikeuden vain harvoille. Tästä seurauksena on vahva vastakkain asettelu. Syntyy sekasortoa ja kaaosta, koska kaikilla ihmisillä on luontainen tarve työhön, toimeentuloon, kotiin, perheeseen, vapaa-aikaan ja ylipäänsä olemassa oloon.

Siksi on tärkeää, että jokainen ihminen lähtee äänestämään sen puolesta, että Euroopassa säilyy toisen maailman sodan jälkeen luotu rauha ja suvaitsevaisuus. Yksi elämä. Jokaisen ääni demokratian ja ihmisarvon puolesta pelastaa Euroopan ja maailman. Vanhan sanonnan mukaan, on tunnettava historia, jotta voi muuttaa maailmaan. Jos, et vielä tiedä Euroopan historiaa, aloita blogin alusta.

Oikeasti, vaalit on ihmisen parasta aikaa vaikuttaa ihmisarvoiseen Suomeen, Eurooppaan ja maailmaan.

 

 

PaiviNiemi-Laine
Sosialidemokraatit Helsinki
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

Nykyinen tehtävä Ammattiliitto JHL:ssä on yhteiskuntasuhteiden johtaja. Kokenut päätöksentekijä, verkostoituja ja vaikuttaja. Toiminut ammattiyhdistysliikkeessä monenlaisissa tehtävissä mm. 7,5, vuotta Ammattiliitto JHL ry:n puheenjohtajana. Poliittista kokemusta paikallisesta ja alueellisesta, valtakunnalliselta tasolta sekä myös Eurooppa-tasolta. Lainsäädäntötyössä lobaajana kotimaassa ja Euroopassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu