Kysykää työntekijöiltä miten työllisiä lisätään

Työllisten lisääminen Suomessa eli työllisyysprosentin nostaminen on rahasta ja tahdosta kiinni.

Tuhansista työpaikoista Suomessa puuttuu vähintään 1-2 työntekijää.

Jotta ihmiset saisivat tehdä työnsä kunnolla, kiirehtimättä ja stressaamatta koko ajan ja keskittymällä vain omiin työtehtäviinsä, niin näiden työpaikkojen tulisi välittömästi palkata vähintään se 1-2 työntekijää lisää ja näille uusille työntekijöille (vanhojen lisäksi) tulisi myös maksaa kunnollinen palkka, joka riittää elämiseen.

Työllisten määrä lisääntyisi näin 30 000 – 100 000 työntekijällä lyhyessä ajassa ja työllisyysprosentti nousisi helposti 75 prosenttiin ja ylikin Suomessa.

Tästä asiasta voi tehdä kyselyn työpaikkojen työntekijöille, sillä he tietävät kuinka työntekoon liittyvät asiat ovat todellisuudessa heidän työpaikoillaan.

Jos asiaa kysytään johdolta, niin johdon mielestä työntekijöitä on aina liikaa ja siksi työntekijöitä laitetaankin pellolle tasaisin väliajoin.

Työntekijöitä haluttaisiin johdon mielestä aina vähentää entisestään ja teettää näiden vähennettävien työntekijöiden työt – tietysti omien töidensä lisäksi ja päälle, niillä työntekijöillä, jotka saavat vielä sillä kertaa pitää työpaikkansa tai jäädä yritykseen.

Muun muassa näin yritys voi säästää työvoimakuluissa ja tehdä enemmän voittoa omistajilleen.

Kun viimeisetkin ’vanhat’ (nykyhaitari on 30-60 -vuotiaat) työntekijät on kulutettu loppuun ja varmasti otettu heistä irti se viimeinenkin, on potkujen aika.

Tai sitten nämä vielä sitkeimmätkin ’löysässä hirressä’ jo vuosikausia roikkuneet, sanovat lopulta itse itsensä irti.

Miksi? Koska he ovat siinä pisteessä, että he ovat tehneet töitä äärirajoilla liian pitkään ja ehkä he ovat jo sairastuneetkin.

Heidän on pakko antaa periksi vuosien piinan ja kärsimyksen jälkeen, tehdä lopultakin päätös työn tekemisen lopettamisesta riistotyöpaikalla, jos aikovat vielä edes hetken saada jatkaa elämäänsä, olla ja pysyä hengissä.

Mihin he päätyvät? Kortistoon merkinnällä ’vaikeasti työllistettävät’, Kelan kuntoutustuelle tai työkyvyttömyyseläkkeelle, vaikka vanhuseläkkeelle pääsemiseen olisi oikeasti vielä pitkä matka, mutta kun terveys on jo mennyt ja voimat on kulutettu loppuun, työntekijöillä ja töiden tekemisellä keinottelevan työnantajan toimesta.

Työnantaja ottaa sitten taas jälleen kerran vain uusia työntekijöitä (joista ei ole oikeasti pulaa Suomessa, jos palkka on kunnollinen) ’vanhojen pierujen’ eli nykyään näiden 30-60 -vuotiaiden tilalle.

Kuulostaako tutulta työntekijä?

Työ ei saisi vaarantaa työntekijän fyysistä tai psyykkistä terveyttä.

Miksi se sallitaan Suomessa?

Uupumus ja työpahoinvointi seurauksineen maksavat miljardeja euroja yhteiskunnalle ja ne tulevat kalliiksi myös yrityksille joka ikinen vuosi Suomessa.

Työhyvinvointi lisää yritysten tuottoa, tuo verotuloja ja hyvinvointia yhteiskuntaan.

Työhyvinvoinnilla pidennetään työuria ja vähennetään henkilöstön vaihtuvuutta, minkä lisäksi sillä on ehkäisevä yhteys tapaturmiin ja sairauspoissaoloihin.

 

Lopeta tai kuole?
Tältäkö tuntuu?
Auttaako pillerit?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu