Suurituloisten tulo- ja verotiedot julkaistava edelleen

Raha on valtaa.

Yli 100 000 euroa vuodessa tienaavien tulo- ja verotiedot on julkaistava edelleen medioissa Suomessa, jotta mm. kansalaiset, eri alojen tutkijat ja tiedotusvälineet tietävät, että missä mennään monenkin eri asian suhteen tässä maassa.

Suurituloisten tulo- ja verotietojen avoimuus ja julkaiseminen ovat tärkeitä yhteiskunnan ja sen toimintojen kehittämisen kannalta.

Rakennetaanko ja kehitetäänkö tätä yhteiskuntaa, Suomea sille 20:lle prosentille hyväosaisia vai sille 80:lle prosentille, jotka eivät kuulu näihin hyväosaisiin?!

Eri medioiden toimittajien on nyt kaivettava esiin kaikkien niiden suurituloisten nimet, tulot ja verot, jotka ovat saaneet tänä vuonna piilottaa tulo- ja verotietonsa sekä myös syyt siihen, että miksi he ovat saaneet piilottaa nämä tiedot. Myös suurituloisten omaisuustietojen esille kaivaminen on suotavaa.

Näiden tietojensa piilottaneiden suurituloisten tulo- ja verotiedot tulee tutkia nyt erityisen tarkkaan.

Raha on valtaa ja voi turmella omistajansa sekä saada hänet syyllistymään rikoksiin siinä missä kaikki muutkin vallan eri välineet. Tämä on nähty ja todistettu.

Tulo-, vero- ja omaisuustietojen julkisuus edistää lainmukaisuutta, kohtuutta, hyveellisyyttä, rehellisyyttä ja reiluutta.

Tulo-, vero- ja omaisuustietojen salailu sairastuttaa yhteiskuntaa kokonaisuudessaan ja estää yhteiskuntaa toimintoineen kehittymästä oikeudenmukaisemmaksi, tasa-arvoisemmaksi ja demokraattisemmaksi.

——————————————-

Tässä yksi esimerkki:

Kansanedustaja Veikko Vallinin (ps.) tulot viime vuonna olivat 12 285 euroa, jotka kertyivät kahta euroa lukuun ottamatta ansiotuloista.

Pienistä verotuloista huolimatta Vallin on kuitenkin erittäin rikas kansanedustaja. Hänen omistamiensa kiinteistöjen arvo on esim. 2,1 miljoonaa euroa.

Kansalaiset ja mm. eri alojen tutkijat ja toimittajat tarvitsevat myös suurituloisten omaisuustiedot, sillä niistä näkee paljon erilaista ja tärkeää yhteiskunnallista tietoa sekä arvoja ja arvottomuutta.

——————————————-

Ja vielä yksi asia:

Ex-kansanedustajien sopeutumisrahan myöntämisessä on suuri ja räikeä virhe, vääryys.

Ei voi olla niin, että ex-kansanedustaja nostaa sopeutumisrahaa, vaikka hänen tulonsa ovat 170 000 euroa vuodessa. Näin on asia nyt.

Tämä on törkeää ja täysin kansan oikeudentajun vastaista. Jokainen, jolla on vähänkin järkeä päässään, tietää ja sanoo, että tämä vääryys on muutettava ja korjattava.

Jos ex-kansanedustajalla on tuloja esim. yli 30 000 euroa vuodessa, niin hänen ei tule saada nostaa enää yhtään sopeutumisrahaa sen päälle.

Sadattuhannet kansalaiset joutuvat elämään alle 15 000 euron vuosituloilla. Sen on onnistuttava ex-kansanedustajiltakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu