Annika Saarikko, missä viipyy valtiontuki öljykattilan vaihtajalle??

Annika Saarikko, olette eduskunnassa lausuneet seuraavaa: ”valmisteilla on myös lainapohjainen valtiontukimalli niin, että pienituloisimmillakin olisi varmasti mahdollisuus näitä muutostöitä tehdä.”

Annika Saarikko, öljylämmittäjät ovat nyt kusessa. Lämmitysöljyn hinta on noussut 15 vuoden aikana 0,40 € -> 2,0 €. Meillä ei ole enää varaa ostaa öljyä.

Öljylämmityksen vaihto esimerkiksi vesi/ilmalämpöpumppuun maksaa vähintään 20 000 €. Meillä on vielä vähemmän rahaa tämän kokoluokan investointiin tilanteessa, jossa lainan korot ovat karkaamassa hallitsemattomiksi.

Ja vaikka olisikin, niin Suomessa ei ole varastossa vesi/ilmalämpöpumppuyksikköjä vaan kauppiaat myyvät eioota.

Syksy saapuu lämmityskeleineen yllättävän äkkiä. Jotain pitäisi tehdä tai ensi talvena siirrymme muinaissuomalaisiin lämmitysmuotoihin eli nuotio tai haaraperushyppely.

4000 euron avustus lämmittää haalean pierun verran, joten aikooko Keskusta viedä lainapohjaista valtiontukimallia eteenpäin?

 

+2
pakanapoika
Laitila

51-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (vääp.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu