Anteeksipyyntöä odotellessa

Partisaanihyökkäyksiä 15. heinäkuuta 1943 Hautajärvelle ja 7. heinäkuuta 1944 Seitajärvelle en ole henkilökohtaisesti antanut anteeksi, koska minkäänlaista anteeksipyyntöä ei ole edes tehty. Vastaavia murharetkiä tehtiin muitakin, mutta nämä osuvat ihon alle eniten juuri siitä syystä, että kyseessä olivat minun omia sukulaisiani. Toisen veljeni isä on juuri niitä Hautajärviä, jotka jäivät henkiin siitä yksinkertaisesta syystä, etteivät kerjenneet vielä syntyä murhatekojen aikaan. Heitä tehtiin paljon sodan jälkeen täyttämään menetettyjen renkien ja isäntien vakansseja.

Venäjän johto voisi ottaa lusikan kauniiseen käteen ja lieventää jännitteitä, vaikka pyytämällä anteeksi ja toteamalla partisaanitoiminnan Suomen rintamalla olleen puhdasta terrorismia. Ymmärrän hyvin, ettei Venäjällä kauheasti innostuta tuomitsemaan partisaaneja, koska suurin osa heistä toimi omalla maalla vieraan vallan miehityksessä ja tavallaan ansaitsivatkin sankarin arvon.

Mutta Suomen rintamalla asia oli toisin. Partisaanit toimivat alueella, joka ei kuulunut Neuvostoliitolle ja täten olivat puhtaasti terroriretkillä. Tämän näkee jokainen asiaan perehtynyt.

 

Myös herra Majurilta odotan kaunista anteeksipyyntöä jatkuvasta putinisti vittuilusta.

Herra Majuri rinnastaa kaikki, jotka vastustavat Natoon liittymistä putinisteiksi. Hän ei tunnu edes ymmärtävän miten pahasti voi loukata isänmaallista ihmistä ja ”suojeluskuntalaista” moisilla aivan absurdeilla väitteillä. Kun ihmistä, joka aikoo sotia ryssää vastaan ilman turkkilaisten apua solvataan vihollisen johtajan myötäilijöiksi, niin kyllä siinä voi hyvällä omatunnolla uhkailla ”perseen tervaamisella”.

5. artiklaan vedotaan ikään kuin se ei olisi kaksi puolinen. Sodan uhka ei vähene Natoon liittymällä vaan kasvaa reilusti. Esimerkiksi Natomaa Turkki ampui alas ryssän hävittäjän 2015.

Liittymällä Natoon pääsemme osallistumaan sotaan välittömästi, kun Turkki taas innostuu ja emme voi asialle muuta kuin roudata taas rautaa rajalle. Myös USA on Natomaa. Usan ja Kiinan ottaessa ennemmin tai myöhemmin yhteen olemme sodassa Kiinan kanssa.

Eikö pienen kansakunnan olisi viisainta jäädä isojen mittelyjen ulkopuolelle?

+4
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu