Dronet mullistivat sodankäynnin

Olen useasti ollut luonnossa liikkeellä ryhmän kera tarkastelemassa johtajan kartalta sormellaan osoittamia kohtia paikka toisensa jälkeen vain todetakseni paikan olevan ”vihollisesta vapaa”. Kilometrejä on talsittu mitä erilaisemmissa maastoissa olleen siis koko ajan liikkuessa ”näkyvinä kohteina” eli siis maalitauluina. Tätä on moni muukin harrastanut. Kuka enemmän, kuka vähemmän tosissaan.

Nyt olin Pyhärannassa kokeilemassa kaverin juuri hankkimaa muutaman sadan euron dronea. Ensitöiksi tarkastimme kirkon katon tarkka-ampujien varalta. Drone pyyhälsi hetkessä ison kaaren tornin ympäri todeten kattopellityksen hyvän kunnon ja samalla ilmeni näkymä yli hehtaarin alueelta. Yksittäiset henkilöt ja heidän toimensa näkyivät kilometrin päästä yllättävän terävästi.
Jäällä saarten takana liikkui joku merkillisellä tavalla. Etäisyyttä saariin ehkä puolisen kilometriä. Ryhmältä asian tarkastaminen kestäisi vähintään tunnin. Drone oli paikalla viidessä minuutissa todeten saaret tyhjiksi ja oudosti liikkuvien kaverusten olleen liikkeellä luistimilla ja toinen potkukelkalla. Luistinten merkinkin olisi voinut tarkastaa, jos olisi kehdattu ajaa lähemmäs.

Siis ryhmätasolle valvontadronet ja tulenjohdolle korkeammalla lentävät. Miehistötasolle koulutusta vihollisen vastaavan ilmavalvonnan välttämisestä ja suojautumiselta naamioinnin keinoin. On päivän selvää, että Armenian tukkapöllystä on jotain opittu. Seuraava yhteenotto maailmalla osoittaa mitä.

+6
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu