EU on osoittanut kyvyttömyytensä, EU saa mennä

Euroopan Unioni on osoittanut kertakaikkisen munattomuutensa jo useita kertoja, mutta nuhapandemia rikkoi luottamuskuplan lopullisesti.

 

Olen viettänyt aikaani unionin sisällä jo 25 vuotta ja kysellyt vastaantulijoilta, mitä hyvää (siis sellaista mitä EU:n ulkopuolella ei voi saavuttaa) meillä nyt sitten on? Viinan ja autojen hintojen piti tasoittua muutamassa vuodessa samoihin keskieurooppalaisten kanssa. Sääntöjä ja ohjeistuksia piti harmonisoida.

Nyt herran vuonna 2020 kultivoituneet oluenystäväni tilaavat netistä laatuoluita Saksasta suoraan kotiovelle, mutta minä en pysty tilaamaan naapurista, Laitilan Virvoitusjuomatehtaalta lakritsiportteria, koska limpparitehtaalla ei ole välivarastoa esim. Viron puolella. Suomen autokantakin lienee EU:n vanhin.

 

Ainoastaan fanaattiset EU-kannattajat jaksavat yhä ulvoa kuorossa, että ”EU ja euro ovat luoneet vakautta” Kieltämättä on taloutemme vakaasti pysynyt pakkasen puolella ja työttömien määräkin on vakiintunut.

”EU on rauhan projekti” Millainen rauhanprojekti tuottaa omalle alueelleen miljoonia ihmisiä, joiden motivaatio tulla tänne on meidän vääräuskoisten kukistaminen ja verottaminen.

 

EU on kuin avoauto, jolla on suunniteltu ajettavan hyvällä ilmalla, talouskasvun aikaa. Koska suunnittelijoina on ollut eliitti, on ajatuksena tietysti ollut ajaa auto talliin talveksi. Tosin talveakaan ei ole koskaan ajateltu tulevan koska talouskasvu on ikuista.

Mutta nyt sitten kansa kahlaa kinoksessa vetäen ja tuupaten hiki päässä avoautoa, joka nyt ei vaan kerta kaikkiaan liiku lumessa. Ensimmäiset kansan joukossa jo mutisevat ääneen, että eiköhän jätetä paska tänne, niin päästään eteenpäinkin joutuisammin. Yhä useampi on sama mieltä.

 

Kertokaahan minulle, mitä toimenpiteitä Euroopan Unioni on tehnyt ja millaista johtajuutta se on näyttänyt nyt nuhaepidemian aikana? Tai edes yleensäkään? Millaista eurooppalainen solidaarisuus, kun jo ensimmäisestä kiinalaisesta suojanaamarista käydään nyrkkisotaa. Siis ihan oikeasti. Mitä jos Covid-19 olisikin Rutto-20?

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu