Hamppupuolue puoluerekisteriin?

No nyt löytyi ihan selkeä yhden aiheen puolue. Kannabis lailliseksi, ei muuta agendaa. Mitenköhän on, riittääkö ainoastaan yhteen asiaan keskittyvälle puolueelle äänestäjiä? Asiaa eteenpäin vievän Tapani Karvisenkin ulostulossa paistaa pieni epävarmuus ja aikataulukin on vedetty kyllä jännittävän piukaksi:

Hamppupuolueen tarkoitus on vahvistaa kannabisaktivismia, ei niinkään vaikuttaa lainsäädäntöön eduskunnasta käsin. Olisi nimittäin epärealistista odottaa, että yksittäiset kansanedustajat siihen pystyisi.
Onnistumiseksi tarvitsemme kuitenkin puoluerekisteröinnin hoitamisen tammikuun loppuun mennessä, muuten joudumme odottamaan neljä vuotta seuraavia vaaleja. Puolueen rekisteröimiseksi tarvitaan viisi tuhatta kannattajaa, eli kymmenen kertaa vähemmän mitä kansalaisaloite tarvitsee.
Anna siis omasi heti. Se ei tee sinusta jäsentä, eikä se ole äänestyspäätös. Mutta se tarkoittaa, että joka kunnassa on pakko hyväksyä hampunlehtilogomme vaalijulisteeseen.

 

Nyt on viimeiset hetket allekirjoittaa, jos koet kyseisen tarpeelliseksi.

https://puoluerekisteri.fi/puolue/46

Myös kansalaisaloite kannabiksen laillistamisesta kaipaa vielä allekirjoituksia.

lailliseksi.fi

Päivän kysymys on siis, onko yhden asian puolueet toimiva ratkaisu?

pakanapoika
Laitila

1971 syntynyt kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen 70%:lla työkyvyttömyyseläkkeellä aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Tästä eteenpäin toimitaan 30%:sti yrittäjänä (Tärisevän Torstin Avaruuskauppa Oy) ja vääpelinä (MPK). Saas nähdä mitä siitä seuraa..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu