Huumevastaisuus sumentaa aivot

Nyt on ehdotettu naloksonia poliisin ja narkomaanin varustekassiin. Naloksoni on opioidien yliannostuksen kumoavaa nenäsuihketta, joka on maailmalla pelastanut ihmishenkiä. Muualla naloksoni on jo lisätty ambulanssien ja poliisipartioiden varusteisiin, mutta Suomessa se onnistu koska ”huumevastaisuus”.
Huumevastaisten mukaan jo pelkkä tieto poliisin mukana tulevasta huumeen kumoavasta naloksonista, saa narkkarin käyttämään opioideja vapautuneemmin, useammin ja suuremmilla määrillä, koska nyt yliannostusta ei tarvitse pelätä ja vastamyrkyn saa poliisilta ilmaiseksi. Ja vielä kotiin.
Tämä on hyvä esimerkki, miten vuosia kestänyt, päivittäinen taukoamaton huumevastaisuus on pikkuhiljaa alkanut nakertaa aivojen loogista ajattelukykyä. Ihan vastaavasti voitaisiin väittää ensiapulaukun yllyttävän riskikäyttäytymiseen, vaahtosammuttimen olemassaolo yllyttää leikkimään tulen kanssa holtittomasti ja uusi asfaltti kiihottaa ylinopeuteen.

Tällainen fanaattinen huumevastaisuus rikkoo jo parodian rajoja ja näiden huumevastaisten ykköstähtinä loistavat ne muutamat poliisikansanedustajat, joiden tietotaito jää vähäiseksi kuten myös poliisihallituksen poliisitarkastaja Vesa Pihajoki muistuttaa poliisin koulutustasosta:
”On vielä paljon haastavampaa, jos poliisit törmäävät kenttäolosuhteissa henkilöön, joka on sekaisin tai myrkytyksen saaneena. Miten poliisi voisi siinä tilanteessa ilman terveydenhuollon ammattilaisten koulutusta tunnistaa, että mistä tämä johtuu ja onko tilanne niin vakava, että siinä pitää antaa jotain lääkitystä”, hän kysyy.
Muistakaa tämä seuraavalla kerralla, kun poliisi tulee esiintymään ”huumeiden ja huumeidenkäytön asiantuntijana”. Ei heillä ole mitään hajua asiasta, kunhan leuhkivat ja jarruttavat tärkeää asiaa.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007927622.html?share=852ed1e3571a57a3f1dac74628a09a21

+8
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu