Hyviä uutisia Yleltä

Yle tempaisee ja ilahduttaa jalkapallon ystäviä. Yle näyttää futiksen EM- ja MM-ottelut ja harjoitusottelut 2022-2028 ja vielä EM-loppuottelut. Olen asiasta vilpittömän iloinen ja toivon, että Yle laajentaisi urheiluantiaan myös aavistuksen eksoottisimpiin lajeihin.

 

Aika harva on kiinnostunut esimerkiksi vaikka sotilasmiekkailusta. Minuakaan ei kiinnostanut pätkän vertaa, ennen kuin pääsin ihan vierestä katsomaan. Kevätkesällä 1993 palvelin varusmiehenä Säkylässä, kun siellä järjestettiin pohjoismaiset sotilasmiekkailukisailut.

Edellinen morttiparvi oli juuri lähtenyt kuka minnekin ja seuraavan saapumiserän tuloon oli lähes kuukausi. Tämän neljän viikon jaksolla meillä oli 5JK:ssa pari viikkoa lääkintämieskurssi, jolle teimme ainoastaan vahvuuslaskennat. Muuten viikko-ohjelmassa näkyivät ainoastaan ruokailut ja sähly- ja uimavuorot.

Kaikkien aikojen varusmiesaikaa ja aurinko paistoi. Kannoimme punkkia vintille, jotta voimme tupakoida samalla kun luemme kirjaa. Sattui hassuja kömmähdyksiä. Aamiaisella parikymmentä alikessua ihastelee aamupalaa. 150 jugurttia ja sämpylää sekä riittävästi kahvia.

Sama homma ampumaradalla. Kantahenkilökuntaan kuuluva upseeri kertoo, ettei palauta avattuja ammuslaatikoita, vaan kaikki 9 milliset on ammuttava maastoon. Koska kyseinen upseeri tuntui myös olevan paukkeen ystävä ja iloinen tulittaja, hän oli urakkaamme helpottaakseen varannut meille FN-pistoolien lisäksi varikolta rivin Suomikonepistooleja ja osallistui itsekin ammusten hävittämiseen.

Seuraavana päivänä peukalon päät ovat tuskallisen kipeinä rumpu- ja tankolippaiden täyttämisestä, kun upseeri saapuu taas keskeyttämään ihanan joutilaisuuden. Nyt kuulemma lähdetäänkin miekkailemaan.

Seuraavaksi löydän itseni miekkakisojen aputuomarina. Tehtäväni on näyttää viiden sekunnin varoitus ja tarvittaessa huutaa HALT miekkailijoiden väliin. Pääsen siis katsomaan metrin parin etäisyydeltä, kun sen hetken parhaimmat pohjoismaiset miekkamiehet ja -naiset ottavat tosissaan yhteen.

 

Näin se lähti heti ajatus karkailemaan armeijamuistoihin, vaikka piti Ylen urheiluannista kirjoittaa. Tätä se teettää, kun ei telkkarista tule kunnon toimintaa. Vaikka amerikkalaista jalkapalloa, rytmistä voimistelua tai ammuntaa. Mutta ei golfia.

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu