Kahden raiteen korkopolitiikka

Olen syystä tai toisesta jaksanut seurata euriborkorkojen kehitystä jo vuosien ajan. 1 kuukauden ja 12 kuukauden euriborit ovat kulkeneet aina käsi kädessä niin, että 1 kuukauden korko on heijastellut aika samoissa ollen kuitenkin pikkuisen enemmän miinuksella.

Nyt väli on revennyt viimeisen vuoden aikana aivan hullumaiseksi. Ne, jotka saavat lainaa 1 kuukauden korolla tienaavat (korko -0,545%) yhä lainaamalla rahaa ja peruspallinaamakuluttaja ei taas saa muuta kuin 12 kuukauden euriboriin sidottua, joten hän on maksaja (+0,358%).

Miksi näin? Kuka saa lainaa vielä miinushintaan? Olinko vain tyhmä lainaa ottaessa, koska en ymmärtänyt ottaa 1 kk euriboriin sidottua?

 

pakanapoika
Laitila

1971 syntynyt kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen 70%:lla työkyvyttömyyseläkkeellä aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Tästä eteenpäin toimitaan 30%:sti yrittäjänä (Tärisevän Torstin Avaruuskauppa Oy) ja vääpelinä (MPK). Saas nähdä mitä siitä seuraa..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu