Kannabis lailliseksi ja ikäraja K-50

Kaikkien lakia muuttavien päätösten pitäisi perustua selkeään tutkittuun tietoon. Seuraavan tietoiskun olen tiivistänyt ja selkeyttänyt Psychology today– julkaisusta ja sen on kirjoittanut ihan vakavasti otettavan näköinen Gary Wenk. Professorismiehiä.

Uusi tutkimus siis todistaa, että kannabiksen säännöllinen käyttö on sinulle hyväksi! Tosin vain silloin kun olet siirtynyt jo keski-ikään. Nuorilla säännöllinen kannabiksen käyttö suurilla THC-annoksilla voi todellakin aiheuttaa häiriöitä aivojen kehityksessä.

Kannabiksen näennäisesti päinvastaiset vaikutukset vanhemmille ja nuoremmille aivoille johtuvat ikään liittyvistä endokannabinoidijärjestelmän muutoksista, joihin kuuluu kannabinoidireseptorien määrän väheneminen aivoissa. Hippokampus on vakaa noin 50 ikävuoteen asti, jolloin hippokampus käy läpi nopean atrofiajakson. Hippokampuksen surkastuminen on johdonmukainen löydös henkilöillä, joilla on lievä kognitiivinen vajaatoiminta eli yleensä muistiongelma.

Ihmisillä tehdyissä tutkimuksissa kannabiksen vaikutuksesta aivoihin keski-ikäisillä tai vanhemmilla aikuisilla havaittiin vain vähän tai ei ollenkaan negatiivisia vaikutuksia kognitiivisiin toimintoihin. Pitkittäistutkimukset, joissa verrattiin suorituskykyä ennen altistumista ja sen jälkeen, raportoivat, että kannabis yhdistettiin keski-ikäisten aikuisten kognitiivisten tehtävien suorituskyvyn parantumiseen. Eläinkokeilla on päästy samanlaisiin tuloksiin.

Seniorikansalaisilla (60-88 vuotiaat, joissa kannabiksen käyttäjämäärät ovat nelinkertaistuneet) erot ovat vieläkin selkeämmät kannabiksen käyttäjien eduksi.

Kannabis pitää siis laillistaa ja korkeasti THC-pitoiset tuotteet on syytä pitää lasten ulottumattomissa asettamalla 50-vuoden ikäraja.

 

 

+1
pakanapoika
Laitila

51-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (vääp.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu