Kansalaisaloite ei etene, koska sitä ei ole hallitusohjelmassa?

Selostus Antero Mertarannan äänellä:

Ohisalo nousee vauhdilla yli siniviivan ja rauhoittaa ylivoimakuvion kuntoon. Syöttää siniviivalle Henrikssonille, mutta tämä ei lauo vaan tyrkkää pelivälineen Rinteelle. Maalivahti on jo selällään ja maali ammottaa apposen auki. Ei lauo vaan syöttää avoimesta paikasta Halla-Aholle, joka nousee pakin tontilta ja lyökö Mestari sisään…!

Leikillinen ajatuskuvio tuli mieleeni, kun sekakäytin kahta mediaa samanaikaisesti. Telkkarista tuli Suomen ottelu ja samanaikaisesti luin KD-lehdestä Peter Östmanin arvuutteluja eduskunnassa hallituksen kannasta kannabiksen laillistamiseen. Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallitusohjelmassa ei ole sellaista kirjausta, että rikoslakia lähdettäisiin muuttamaan tältä osin. ”Vahvistan oikeusministerin selkeän kannan, että tässä asiassa ei edetä” pääministeri Antti Rinne vahvisti.

Eli tämä hallitus ei aio panna tikkua ristiin kannabiksen laillistamisen saralla. Hallitusohjelmasta en löytänyt myöskään mitään helpotusta lääkekannabiksen asemaan.  Katse kääntyy siis oppositioon. Kuka on maalilla odottamassa varmaa vetoa? Lapa jäähän ja nimi lehteen. 400 000 liikkuvaa kannabisäänestäjää odottaa kuumeisena välttämätöntä. Ensi vuoden alussa Luxemburg laillistaa ”viihdekannabiksen” ja samaa pohtii Annika Merkel Saksassa, koska Saksassa kannabiksen laillistamista vaativat jo miljoonat äänestysikäiset ja Annikan suosio laskussa.

Euroopan parlamentti on jo keväällä antanut valtioille kehotuksensa toimiin parantamaan lääkekannabiksen asemaa, mutta tämäkään asia ei koske Suomea. Ainakin Italia, Britannia, Hollanti ja Itävalta tekevät jo laadukasta tutkimustyötä ja ovat aloittaneet mittavat tuotanto- ja markkinasuunnitelmat. Meillä odotellaan seuraavia vaaleja.

Ja muistutan vielä, että yksikaan maa, joka on liberalisoinut kannabiksen juridista asemaa, ei ole peruuttamassa päätöstään. Pikemminkin päinvastoin. Tässä asiassa Luxemburg on tavallaan EU:n koekenttä. Yhteensä näissä maissa asuu yli puoli miljardia ihmistä. Väestömassan koostama tieto, kokemus ja järki peittoavat alleen helluntaiherättäjien ”Huumeet on syntiä ja porttiteoria on totta”-huudahdukset.

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu