Koronamaskipakosta

Ai sinulla on 5% suoja. Minulla 100%. Harmittaako?

Käväisin taas kerran Turussa julkisilla eli Onnibussilla. Laitilasta ei juuri muuta mene. Mennessä ei ollut murheita mutta lähtiessäni takaisin ja noustessani bussiin olin joutua ongelmiin. ”Meillä on maskipakko”. Vakaumukseni estää minua valehtelemasta, mutta onnekseni olen melko liberaali noudattamaan erilaisia ohjeistuksia täpärissä tilanteissa, joten päästin suustani ns. valkoisen valheen, jolla on tarkoitus lieventää tunnelmaa.
Minulla oli siis mukanani vain yksi maski ja käydessäni syömässä Martinsillan Grillillä erinomaisen lihapiirakan pihvillä, munalla, juustolla,
kaikilla mausteilla, molemmilla sipuleilla ja yllätyskastikkeella. Tällaisen syömisen jälkeen, tällä naamalla ja syömätavoilla maski on aika ruokottoman näköinen ja se ei enää ole uskottava signaalin antamiseen.

Hätävalhe meni nähtävästi läpi, sillä hän antoi armollisesti omasta pussistaan minulle uuden maskin. Todellisuudessa minulla ei ollut maskia ensinkään. Jos bussikuski lukee tämän tai ei, pyydän silti anteeksi.

Ja siis signaalin antamisestahan tässä maskipakossa on taas kerran kyse. Ei mistään muusta. Kansa, joka pitää maskia edes ns. leukamaskina tottelee. Siis näyttää lippua tai signaalia. Muita tuijotetaan vihaisesti. He eivät kuulu porukkaan, signaalin piiriin.

Maski estää ainoastaan pärskeitä leviämästä, ei hengitysilmaa. Tämän voi testata vaikka pieremällä maskin läpi. Pärskeet jäävät mutta savunhaju kulkee läpi. Pärskyvä ihminen on yleensä kipeä ja vanha kansanviisauskin toteaa, ettei kipeänä liikuta yleisillä paikoilla tai muuallakaan. Terve ihminen ei pärsky, joten ei tarvitse maskia, paitsi tietysti jos on tekemisissä pärskyvien kanssa.

Sen sijaan, että viranomainen täysin hyödyttömästi valvoo terveen kansalaisen liikehtimistä ja maskin käyttöä hän voisi ottaa oppia vierailta mailta. Useilla lentokentillä on käytössä lämpökamerat, joilla voi mitata suuriakin väkimääriä hyvinkin nopeasti ja poimia tarkasteluun kuumeiset asiakkaat. Suomen kentiltä on kaiketi koronakiireiden vuoksi poistettu tai ulkoistettu passintarkastuskin, mutta kai siellä jotain valvontaa on.
Lämpökameravalvonnasta on hyötyä, siis ihan oikeaa hyötyä kun taas maskisulkeisia vietetään lähinnä simputtamisen vuoksi.

+5
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu