Kortti lähti kaaharilta Osa 2

Luunulainenkin ihmettelee mahtavaa sakkolappua. Voiko tämä olla tottakaan vai keksikö Torsti koko tämän jutun Monty Python sketsien innoittamana?

Näin pääsi taas käymään Turun tiellä. Kortti lähti kuivumaan ajo-oikeudetta ajosta. Sakkoa 280 euroa.

Huumausainetestikin näytti positiivista kannabiksen osalta, mutta omakanta.fi:stä löytynyt ”vapaudut vankilasta-kortti” kuittasi tilanteen. Nuoremmalle poliiseista aiheeseen törmääminen oli ensimmäinen kerta.

Niin se varsinainen rikos. ”Määrätty ajokieltoon määräajaksi 07.01.2019—01.03.2019, eikä ole ajokiellon aikana toimittanut ajokorttia poliisille. Edelleen siis ajokiellossa. Ei aikaisempia kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta” Tästä kyseisestä tapahtumasta rutinaa blogissani ”Kortti lähti kaaharilta”

Nämä sakot, joista kortti lähti, tulivat kesällä 2018 ja oikeuslaitoksen kiireiden takia ajokieltotuomio tuli siis vasta uudeksi vuodeksi. Pahaksi onnekseni jäin rekan alle marraskuussa ja minulla ei ole mitään muistikuvaa seuraavan vuoden helmikuuhun asti. Eli tässä vaiheessa minun olisi pitänyt viedä ajokorttini ”kuivumaan”, jotta sen voisi sitten myös palauttaa. Nyt minä en ole palauttanut sitä, joten en ole voinut myöskään saada takaisin ajo-oikeuttani.

14.3.2019 Olen ollut ajotestissä, minkä perusteella lääkäri on todennut ajokyvyn riittäväksi ja kumonnut aikaisemman lääkärin asettaman ajokiellon ajalta, jolloin olin talutettavassa kunnossa. Lääkäri ei tietenkään myönnä ajo-oikeuksia, mutta mistäs minä sellaisia tietäisin. Ajelin siis keväällä Uudenkaupungin poliisiasemalle selvittämään kolarini yksityiskohtia. Näitä poliisit eivät lähetä sähköpostitse.

Myös olen puhaltanut ainakin kerran ratsiassa 4.9. jolloin myös ajokorttini tarkastettiin, joten voidaan sanoa, että olen asioinut poliisin kanssa, eikä kukaan ole osannut edes epäillä mitään. Saati minä, vaikean aivovamman saanut muistiongelmapotilas.

Olen ajellut lähes päivittäin viimeisen puolivuotta tietämättä olevani paatunut liikennerikollinen. Miksi jäin sitten nyt vasta kiinni? No velkajärjestelyni jälkeen olen vaurastunut ja hankkinut oman, saksalaisen laatumerkin pihaan, eli Audin. (Kätellessämme autokauppaa 750 euron hintaan, mukava Halikkolainen myyjä toivotti: ”Minä ihan oikeasti toivon, että pääset sillä Laitilaan asti.” Toivomus toteutui.)

Joka tapauksessa olen siis omistanut auton pari viikkoa. Ja nyt sitten tuli ensimmäisen kerran poliisiauto vastaan huomaten minun nimissä olevan autoni rekisterikilven ja seuraukset ovat nämä:

Ajokortti viedään tänään Turun poliisiasemalle, josta sen huomenna aamulla toivottavasti käsittelijä ottaa hoteisiinsa ja hieroo taikaöljyllä siitä vanhan pahuuden pois ja lähettää sen Uudenkaupungin poliisiasemalle, jossa paikalliset antavat sille synninpäästön ja sen jälkeen minulle ilmoitetaan, että kortin saa noutaa. Sitä en tiedä, onko minulla oikeutta noutaa se autolla vai julkisilla?

Sakosta lähden käräjäoikeuteen, koska se on yksi mieliharrastuksistani ja minulla ei ole sairaslomastani johtuen muuta puuhaa. En ajatellut maksaa. Päivitän myöhemmin, miten käy loppupeleissä, mikäli kiinnostaa ja vedonlyöntikertoimia saa arvuutella.

Kysyin vielä erikseen varsin mukavilta konstaapeleilta, että eikö heillä ole viranomaisen harkintavaltaa tällaisessa tapauksessa, joka selkeästi johtuu tapaturman aiheuttamasta tietämättömyydestä. Mutta tällaista ei enää ole. Reinikainen on kuollut ja mitään neuvottelevat peltipoliisit valtavat alaa. Kaikenmoista muutakin kerkesimme juttelemaan sen tunnin aikana toisen virkamiehistä hoitaessa kirjurin virkaa. Ehdotinkin, että partiolla voisi olla auton perässä toimistoperäkärry, mihin asiakas voisi jäädä runoilemaan toimistotädin kanssa ja poliisit pääsisivät jahtaamaan roistoja ja tienaamaan rahaa.

 

Kuvatekstissä kuvattuna digiajan sakkolappu, jolla on pituutta 177 cm + 2 kpl varsinainen sakko-osa + 2 kpl poliisille. (177 + 4 x 29cm = 293 cm) Siis kolme metriä paperia tulostettuna poliisiautosta vuonna 2019, jolloin suuri digiharppaus on jo suoritettu.

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu