Kotimainen ohjuspuolustus meillekin

Australia on kaukana varustetoimittajista, joten se aloittaa oman ohjustuotannon. Ohjustuotannon käynnistäminen tulee maksamaan noin 650 miljoonaa euroa. Vertaa hintaa esimerkiksi HX-hankkeen kustannuksiin. Aussien kovin halu on pysäyttää kiinalaisten isot ohjukset, siinä missä meillä venäläisten ballistiset. Korkeallehan meillä ei tällä hetkellä ole minkäänlaista torjuntakykyä.
Suomi voisi ruotsalaisten kanssa sopia yhteisestäkin hankkeesta. Joka tapauksessa Suomi voisi jatkossakin olla itsenäinen valtio, jonne ulkovalloilla ei ole mielihalua ohjussiilipuolustuksen takia. Gripenit täydentäisivät ilmapuolustusta ja HX-hankkeen budjetin sisälläkin vielä oltaisiin.

Töitä ja rahaa tulisi sillä hyvät ohjukset ovat maailmalla haluttuja.

+1
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu