Laki hoitoonpääsyn esteenä

Kansalaisaloite KK2020 tulee kohtapuoleen eduskunnan käsittelyyn ja pakostakin puolueet joutuvat löytämään oman yhteisen sävelen, jota sitten yhdessä papukaijanomaisesti toistetaan kuorossa. Yksi puheenaiheeksi nouseva asia on kaikkien huumausaineiden dekriminalisointi hoitoon pääsyn helpottamiseksi.

Perussuomalaisten kovaäänisimmäksi asian vastustajaksi on profiloitunut Kansanedustaja Mari Rantanen, joka väittää silmät kovina Uudessa Suomessa, ettei dekriminalisointia tarvita hoitoon hakeutumisen lisäämiseen:

” On ok nytkin hakeutua hoitoon, tämä [nykyinen] kriminalisaatio ei estä hoitoon hakeutumista. Sen varmasti käyttäjätkin tietävät, että meillä ei terveydenhuolto ilmoita poliisille näistä.”

Samoilla linjoilla on kansanedustaja Veera Ruoho (kok.). Tosin toivottavasti Kokoomus ei perusta päihdepolitiikkaansa hänen varaansa, sillä rouvan päihdepolitiikka perustuu ideologiselle yhden lapsen pelastamiselle, kaiken muun jäädessä taka-alalle. Kannattaa katsoa keskustelu, jossa mielipiteet ja asenteet käyvät selviksi.  Yle A-studio: Pitäisikö huumeiden käytön rangaistavuudesta luopua 15.3.2018

 

Kansanedustaja Mari Rantanen ja kansanedustaja Veera Ruoho harhauttavat kansalaisia ehkä tahallaan tai tahtomattaan. Perustelen väitettäni sillä, että kansalaiset, jotka ovat ongelmakäytön rajoilla, ovat pääsääntöisesti ajokortin omistavia, työssä käyviä aikuisia. (Tietoisku: Kaikesta Suomessa käytettävästä kannabiksesta kuluttaa yksinään noin puolet, keski-ikäinen työssäkäyvä mies.)

Perusterveydenhuollon lääkäreiden lakisääteinen velvollisuus on arvioida potilaan ajokykyä kokonaisterveyden kannalta ja jatkuva huumausaineen käyttö on sellainen, josta lähtee ilmoitus poliisille automaattisesti.

Lisäksi kun molemmat kansanedustajat puhuvat poliisin mahdollisuudesta ”toimenpiteestä luopumiseen”, he molemmat unohtavat, että ovat poliisin ”nollatoleranssi huumeille”-ohjelman kannattajia.

 

Kuka ottaa riskin ja lähtee hoitoon, kun on varma, että myös poliisi saa tiedon asiasta? Ei kukaan, ennen kuin ongelmat kaatuvat päälle. Päihdealan ammattilaiset tietävät, että hoitoon viedään yleensä liian myöhään. Portugalin mallin tuoma säästö ihmishengissä on puhtaasti, vain ja ainoastaan helpomman hoitoon pääsyn ansiota. Malli säästäisi Suomessa yli sata henkeä vuodessa, mutta Mari ja Veera ovat eri mieltä. Muutenhan he syyllistyisivät poliitikon kardinaalivirheeseen, virheiden myöntämiseen.

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu