Miksei amfetamiini ole ongelmahuume?

Aamulla kun heräsin ja katselin kahvin kera Ylen Aamun keskustelua siitä, miten ”Huumeet veivät 20 vuotta” Pasi Tuomailan elämästä. Mukana oli myös kiekkosankari Marko Jantunen, huumeongelmistaan kertomassa hänkin.
Näitä tällaisia keskusteluja on ollut useita ja Pasikin on ollut useammassa mukana kertomassa huumeongelmastaan. Mutta tällä kertaa Yle teki poikkeuksen ja jätti kokonaan poliisivirkamiehen pois tästä keskustelusta ja ehkä juuri siitä syystä Pasikin uskaltaa paljastaa vihdoinkin sen mystisen ongelmahuumeen: amfetamiini.
Hän luettelee pitkän listan erilaisia käyttämiään huumeita, mutta tähdentää että juuri amfetamiini on se riippuvuutta aiheuttava pirulainen. Marko Jantunen komppaa, amfetamiini ja toki molemmilla alkoholi.
Itse asiassa lähes jokainen ”huumeongelmainen” on ongelmissa juuri amfetamiinin kanssa ja aloittanut uransa alaikäisenä viinaa ja lääkkeitä kiskomalla. Suomessa amfetamiinia käytetään muuta Eurooppaa enemmän, mutta oletteko kuulleet koskaan Irti Huumeista tai muidenkaan ”huumeongelma”-järjestöjen valistavan tai edes varoittavan amfetamiinista? Tai poliisin?

Jaa niin, meinasi unohtua. Miksi amfetamiini houkuttaa juuri energisiä alkoholisteja?

+4
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu