Mitä evästä kasvissyöjälle?

Olen mielestäni kohtuullinen ja intohimoinen kokki ja joskus olin varsinainen kulinaristikin. Minulla on nykyisin aikaa tehdä vaikka minkälaisia pidemmän kaavan mukaan valmistettuja ruokia. Elämän pitäisi olla hyvin.

Mutta aina tulee joku heittämään kapuloita rattaisiin. Tällä kertaa se on nuorin tyttäreni, joka teini-iän villityksessä on heittäytynyt antikapitalistiksi ja kasvissyöjäksi. Antikapitalistin ruokavaliossa ei ole mitään ihmeellistä, mutta se kasvisruokavalio kasvavalle nuorelle?

Mistä proteiinit, vitamiinit ja herkullinen veren maku suuhun?

Vähän tuntuu sille, että kasvisruokavalio koostuu paistetuista sienistä, riisistä ja kasvissilpusta. Vaihtelua tuo nuudelit ja ”proteiinimakaroni”. Olen värkkäillyt näitä kasvisruokia yhdelle jo vuoden ja välillä tulee mieleen kysymys: Mitä muuta kasvissyöjät syö? Ei tällaisella elä. Olen koettanut piilottaa jauhelihaa perunamuusin joukkoon, meetvurstia salaattiin ja sianverta majoneesiin, mutta aina olen jäänyt kiinni.

Haluaisin tarjota tyttärelleni parasta, mutta hän haluaa lihatonta, joten onko tarjota jotain kasvisruokailijalle maistuvaa, lihaisaa.. anteeksi  ravitsevaa, kasvavista luonnonaineksista  valmistettavaa ruokaa?

 

 

 

 

0
pakanapoika
Laitila

51-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (vääp.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu