Miten päästä keskustalaiseksi?

Koska olen valveutunut enkä yleensä tee hätiköityjä päätöksiä, päätin selvittää puoluekantani vaalikoneella.
Ensin koetin Hesarin ja sitten vielä Ylen vaalikonetta. Varmuuden vuoksi otin leppoisamman kannan eli vastasin jokaiseen kohtaan ”Ei samaa eikä eri mieltä.”
Hesarin vaalikone katsoo, että Keskustapuolue on lähimpänä mitäänsanomattomaan tyhjyyteen.

”Lähimpiä puolueitasi ovat Keskusta, Liike Nyt, Kokoomus ja Kristillisdemokraatit.”

 

Yle teki hommasta vaikeamman, sillä sieltä puuttuu kokonaan tämä keskustalaisten nollanappi, eli asioihin joutuu edes jollain tasolla ottamaan kantaa puolesta tai vastaan. Menin tilanteeseen varovaisuusperiaatteella ja vastailin ainoastaan ”jokseenkin samaa mieltä” ja ”jokseenkin eri mieltä”.
Nyt sopivimmat puolueet olivat Liike Nyt 80%, Piraattipuolue 79%, Perussuomalaiset 78% ja vielä Kristilliset ja Keskusta 76%.

Vielä hassummaksi tämä meni kun huomasin, että Ylen vaalikone aukeaakin vasta 2.3.2023 ja olen vastaillut vuoden 2022 aluevaalien vaalikoneeseen. Mutta ei hätää. En aio äänestää yhtäkään mainituista ympäripyöreistä, munattomista, mauttomista ja hajuttomista puolueista.

Äänestyspäätöstä en ole vielä tehnyt enkä yleensäkään äänestä puoluetta vaan ihmistä. Rohkeaa ihmistä.

Odottelen yhä, mikäli tällainen harvinaisuus listoille ilmestyisi.

 

pakanapoika
Laitila

1971 syntynyt kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen 70%:lla työkyvyttömyyseläkkeellä aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Tästä eteenpäin toimitaan 30%:sti yrittäjänä (Tärisevän Torstin Avaruuskauppa Oy)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu