Miten pidetään hullua jännityksessä

Lähes neljä vuotta sitten löin otsani rekan maskiin. Melko pian kävi selväksi, että toipuminen jää tähän ja vauriot mitä vielä on, jäävät pysyviksi.

Heti ensimmäisellä tapaamiskerralla neurotraumatologian professori Olli Tenovuo arveli, etten todennäköisesti palaa enää työelämään. Samaan lopputulokseen on päätynyt jokainen alan henkilö, joka on minut henkilökohtaisesti tavannut tai kuntouttanut. 100% työkyvyttömyyseläke.

Vakuutusyhtiö haluaa perinteisesti tinkiä kaikesta, joten he tarjoavat 70% eläkettä.

Viime syksynä saimme kokoon riittävästi lausuntoja ja ennen määräaikaa 17.12.21 saimme paperit käsiteltäväksi Liikenne- ja potilasvahinkolautakunnalle. Soittelin keväälle asian perään ja silloin heillä oli normaali käsittelyaika 6 kuukautta, mutta koronan takia yksi kuukausi tykö. Heinäkuun puolessa välin asia tulee käsittelyyn.

Odottavan aika on pitkä, mutta onneksi on kesä. Soittelen taas kierroksen ja minulle selviää, ettei vakuutusyhtiö ole löytänyt omaa näkemystään vastaavaa neurolääkäria antamaan lausuntoa ja päätös siirtyy syyskuulle.

Syyskuussa saan vihdoinkin tietää, että käsittelypäivä on 13.10.22. Taas minua jännittää ihan urakalla. Neurologisten vaurioiden vuoksi jännittäminen ja stressaaminen käy fyysisesti voimille, joten nukun normaalia useammin päiväunia ja sivustaseuraajatkin huomaavat tärisevän olemuksen, kunnes vihdoin koettaa ratkaisupäivä. Soitan heti virastoon ja saan kuulla, ettei mitään kerrota puhelimitse eikä s-postilla vaan valtion virallisella, postilla.

Nyt odotettaan postia. Käyn maanisesti postilaatikolla useita kertoja päivässä ja vihdoin 28.10. kirje saapuu.

Liipon ratkaisusuositus aiheuttaa pienen luokan hermoromahduksen. Odotin jonkinasteista reilua, tasapuolisesti käsiteltyä ratkaisua, johon olisin voinut tyytyä. Mutta paskan marjat.

TYKS on arvioinut minun haittaluokakseni 10. Vakuutusyhtiön kanta oli 8. Liikenne- ja potilasvahinkolautakunnan raati suosittelee 7, koska heillä nyt vaan on tapana nauttia potilaan ja osaavien lääkäreiden päälle virtsaamisesta.

He ovat ohittaneet jokaisen TYKS:n lääkärilausunnon, minua vuosia kuntouttaneen neuropsykologin ja fysioterapeutin lausunnot.

He pohjaavat 30% työkyvyn säilymiseen yhden vakuutusyhtiön osoittaman psykiatrin tapaamisen (45min 15.2.21) yhteydessä syntyneestä lauseesta: ”..saattaisi selviytyä työstä, jota voisi voinnin vaihtelu huomioiden osittaisella ja liukuvalla työajalla. Työnkuvan tulisi olla mahdollisimman kevyt sekä fyysisesti, että psyykkisesti…Nykyiseen työhön työkyvytön

Ja mystisellä ”Karurannan työkyvyttömyys johtuu merkittävältä osalta myös muista kuin liikennevahinkovammoista johtuvista syistä.”

Näitä syitä ei kerrota, vihjaillaan ainoastaan:

”Psykologin mukaan on mahdollista, että lääkekannabiksen käyttö jonkin verran voimistaa aivovamman aiheuttamia muistiongelmia.”

”Lisäksi hänellä on hypnoottisten valmisteiden käyttöä unettomuuteen” (Stilnot-unilääke)

 

Seuraavaksi mennään käräjäoikeuteen, mutta minun voimani ovat loppu ja laitoin juuri avunpyyntöviestin asianajajalle. Käräjäoikeuksissa on arvatenkin jonoa eli eläkkeeni siirtyy varmuudella ensi vuoden loppuun.

 

Odottavan aika on pitkä enkä pääse tänäkään vuonna Intian lämpöön.

+11
pakanapoika
Laitila

51-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (vääp.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu