Onnibussin pysäkki Laitilassa

Tervetuloa Laitilaan. Tänne on helppo tulla Helsingistä tai vaikka Rovaniemeltä ja Onnibussin tultua hinnatkin todella laskeutuivat kansalaisen tavoiteltaviksi. Ainoa varsinainen murhe Laitilaan saapuvilla Onnibus-matkustajilla Turun suunnasta on se, että pysäkiltä ei pääse turvallisesti mihinkään muuhun kuin takaisin bussiin. Kyseinen pysäkki on tietääkseni liikenneturvallisuuden kannalta pahin Suomessa ja olemmeko me laitilalaiset nähneet koskaan, edes pahimpina ruuhka-aikoina, yhtään ainutta liikennepoliisia valvomassa koikkelehtivien laumojen rynnistystä bussipysäkiltä tien yli? Tai edes opasteita tai varoituksia?

Kuva 1. Oikeassa reunassa etenevä rekka tulee Turusta kohti Poria valtatie 8:sta pitkin. Alueella on 50km/h rajoitus

 

Tehtävä. Lapsesi ovat saapumassa Turusta Onnibussilla Laitilaan. Bussi pysähtyy ainoastaan pysäkille A. Valtatien yläpuolinen alue on nykyisin aidattu tien reunaa myöten Ilomäenkujalle asti, jotteivat Onnibussimatkustajat tallailisivat tehdasalueella. Heti kuvassa vasemmalla alkaa valtatie 8:n liki ainoa valoristeysalue, josta vasemmalle Uudenkaupungin autotehtaalle kurvaavat tavararekat, suoraan pääsee Rauman kautta pohjoiseen asti ja oikealle kääntyessä oletkin Laitilassa. Jollet jostain syystä pysähdy saatat päätyä Euran kautta keskisuomeen. Alueella ei ole erikoisvalaistusta tai mitään merkintöjä. Lähin suojatie on jostain syystä 200 metriä etelään.

Miten varmistat lasten turvallisen noudon? Ja mihin pysäköit auton, sillä tästä on keskustaan vielä matkaa?

 

 

Kuva 2. Oikea ja paljon turvallisempi paikka on 700 metrin päässä kohdassa B sijaitseva Meijerin pysäkki. Kyseiseissä paikassa on alikulkutunneli ainoastaan jalankulkijoita varten, valaistus ja pysäkki on vain neljänsadan metrin päässä Eerik Sorolaisen patsaasta, eli Laitilan keskustasta.

 

Pitääkö jonkun tosiaan menettää henkensä tai ruhjoutua auton alle, ennen kuin viranomaiset puuttuvat laittomaan toimintaan. Liikkuva poliisi vierailee viikoittain Wilhelmiina&Waltterin lounaspaikassa eikä ole voinut olla huomaamatta Hartikkalantien ja 8-tien liittymäkohdan ongelmia ilman Onnibussin pysäkkiäkin. Mutta, arvatkaas mitä! Antti Rinteen siniset rahankerääjät menevätkin mieluummin valvomaan tieturvallisuutta vakiopaikoilleen lounastunnin aikana, jolloin vauras laitilalainen työväki käy syömässä ja on täten helposti verotettavissa. Ne vakiopaikat kiertävät sairaalan risteyksestä, Kaukolantieltä Syttyäntien kautta Trivillan suoralle. Kas nykyisellä työnjaolla poliisi ainoastaan kerää rahaa ja ensihoitajat hoitelevat raadot.

Tämä samainen pysäkki oli tapetilla Laitila-Facebookissa jo kaksi vuotta sitten samoin kauhisteluin. Mutta mitä se auttaa? Yhdelläkään viranomaisella ei ole pienintäkään aikomusta tehdä asian suhteen mitään, sillä Shellin valoristeys muutetaan jokatapauksessa liikenneympyräksi jo lähiaikoina. (valmistunee 2029).

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu