Propagandatehtävä

Kahdeksasluokkalainen tyttäreni oli saanut historian tehtäväksi selvittää mitä on propaganda ja antaa esimerkki aiheesta. Helpotuksena kirjassa näkyi iloinen, lasta sylissään kantava Stalin ja sporttinen arjalaisperhe vuodelta 1938.
Illalla kympin uutisia (3.9.21 klo 22) katsellessa näin propagandaa. Siis puhdasta agendan eteenpäin viemistä ilman uutista tai muutakaan infoa. Puhdasta pelottelua, jumala mainitaan ja syntejä kadutaan.
Kympin uutiset Floridan koronatilanteesta loppuvat ajassa 9.12, josta alkaa propaganda loppuen 11.06 sisältäen kaikki klassisen propagandan keinot. On jotensakin säälittävää, että kansalaisia pidetään näin tyhminä. Tätä ei kuitenkaan koulutehtävään laitettu, vaan enemmän opettajaa lämmittävä kuva onnellisesta neuvostolapsesta ja Stalinista ja spekulaatiota neuvostoajan todellisesta onnesta.

Jos jollakulla on erilainen näkemys propagandasta ja eilisestä uutisesta, niin perustele ihmeessä.

+4
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu