Ratkaisuehdotus sähköpulmaan

Suomen hallitus voisi halutessaan todeta, että nyt tarvitaan järeitä toimenpiteitä, koska liike-elämän, teollisuuden ja kansakunnan yleisen selviytymisen vuoksi sähkön hinta on saatava kontrolliin ennen ensi talvea.
Sähkö on perushyödyke, jonka valtio on taattava kansalaisilleen ”kohtuulliseen hintaan”.
Tämän vuoksi on syytä harkita sähköyhtiöiden ja verkkojen kansallistamista eli valtio ottaa haltuunsa yksityistä omaisuutta, kuten kokonaisen teollisuuden- tai liike-elämän alan.
Tämän jälkeen kansalaisille taataan kohtuulliset, tuotantokustannuksiin sidotut sähköhinnat.
Jos yli jää, voidaan ylijäämä myydä ulkomaiden sähköpörssiin.
Keskustelua kansallistamisen riemuista ja murheista.

+1
pakanapoika
Laitila

51-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (vääp.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu