Suomalainen yhteiskunta ei tarvitse uusia päihteitä

Yhdyn täysin Pohjanmaan kokoomuksen puheenjohtajan Jesse Huhtalan ja kristittyjen Päivi Räsäsen esittämään otsikkoon. Siihen kohtaan meidän yhteisymmärryksemme loppuukin ja syystä, koska minun mielestäni kannabis on tavattoman vanha päihde ja on muutakin.

Päivi Räsänen ilmoitti meille jo vuosia sitten, että jos laillistamme kannabiksen, meillä olisi vain yksi ongelmahuume enemmän.
No ei laillistettu kannabista, mutta tämän toimen vastareaktiona syntyi markkinoille noin 70 erilaista, LAILLISTA kannabista versioivaa kemiallista yhdistettä eli muuntohuumetta. Näistä osa on laillisia yhä edelleen, mutta niitä ei juurikaan Suomessa käytetä hengenvaaran takia ja koska kotimaisen, turvallisen mutta laittoman kannabiksen saanti on lisääntynyt.
Internetin lisääntyvän käytön myötä myös tarjonta on kasvanut. Nämä nettifirmat markkinoivat vapaasti tuotteitaan ja he myös seuraavat eri maiden huumepoliittisia linjauksia, joten tuotteen perässä on lista maista, joihin tuotetta ei toimiteta.
En laita tähän minkäänlaista linkkiä noille sivustoille enkä listaa tähän niitä kirjainnumero-yhdistelmätutkimuskemikaaleja, koska ne jotka haluavat osaavat kyllä googlettaa.
Näitä muuntohuumeita on nykyisin saatavissa erittäin laajalla skaalalla laillisesti ilman rangaistuksen pelkoa, edulliseen hintaan postin kautta ja kiitos tästä kuuluu kokoomukselle ja Päiveille. Näitä ei todellakaan myytäisi ja käytettäisi, jos tarjolla olisi originaalia, hengelle vaaratonta päihdettä, kuten kannabista. Sitä tosi vanhaa päihdettä, ei uutta.

Kokoomuksen ja kristillisten linja on ollut samaa seipäänniellyttä mitään-ei-muuteta-linjausta kaikki nämä vuodet vaikka huumerintamalla on tapahtunut valtavia muutoksia vuosien aikana. Vuosituhannen vaihteessa internetin kasvun myötä kannabiksen käyttö räjähti. 2010-luvulla iski amfetamiinipommi. Nyttemmin alaa on muuttanut reseptilääkkeet ja lailliset muuntohuumeet. Mitä on reagoinut Päivi taikka Jesse? Ei mitään muuta kuin toistellaan ikivanhoja taisteluhuutoja: Ei, Porttiteoria, Ei ei.
Ettekö te jumalauta ymmärrä, että te olette osa ongelmaa? Mitä kauemmin pidätte kannabista laittomana, sitä enemmän uusia huumeita kehitellään, ettekä te voi asialle yhtään mitään, koska nämä ovat laillisia.
Myöskään sille ette voi yhtikäs mitään, että kansalaiset tulevat jatkossakin haluamaan kannabista. Oli se laillista tai laitonta.

paakirjoitus-mielipide

+4
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu