Tänään olisi hieno päivä lähteä EU:sta

Aurinko paistaa ja on lämmintä. Nyt on hyvä hetki lähteä huonosta seurasta. Olemme olleet Euroopan Unionin kuuliaisia orjia siihen liittymisestämme asti. (Orjia siinä mielessä, että meillä ei ole ollut pienen pienentäkään mahdollisuutta vaikuttaa toimiimme, vaan maksamme kiltisti kaikki mahdolliset ja mahdottomat ”tukipaketit” tai mitä ikinä ne keksivätkin)

Jokaisesta EU:lta saamastamme eurosta olemme pulittaneet enemmän. Olemme olleet maksumiehiä neljännesvuosisadan, kun Etelä-Euroopan paskamaiden (lue korruptio) ja entisten itäblokkimaiden infraa ja tiestöä on laitettu paraatikuntoon ja tästä johtuen keskiluokkamme on nujerrettu kyykkyasentoon.

Ja lisää seuraa. Seuraavana aikeena on laittaa Moldova ja Ukraina EU-muottiin. Arvaa kenen rahoilla?

Aivan oikein. Sinun, ellet keksi parempaa vaihtoehtoa, sillä EU:lla ei ole. Sen täytyykin printata omansa.

Turvallisuuspoliittisesti emme tarvitse EU:ta mihinkään, koska olemme kohta Natossa. Ja Natossa meidän pääasiallinen Natoisoveli on Englanti (viittaan JEF), ei ole EU:ssa kuten ei Yhdysvallatkaan. Eikä kumpikaan käytä euroa, kuten ei myöskään lähin Natoaseveljemme Ruotsi.

Talouspoliittisesti EU maksaa meille enemmän kuin tuottaa, muutenhan vaurastuisimme kun taas nyt köyhdymme.

Ja vielä poliittispoliittinen asia. Muinaissuomalainen ei pidä valehtelijoista ja vielä vähemmän, kun kusettaja istuu Euroopan komission puheenjohtajan pallilla. Kuulin uutislähetyksestä, kun Ursula Gertrud von der Leyen painotti, että kaikki murheet kuten hintojen ja korkojen nousu johtuvat yksinomaan Venäjästä ja sen toimista. Ikään kuin kahden vuoden koronasulku tai yleismaailmallinen talouden aaltoilu eivät olisi vaikuttaneet. Saatikka hyperbyrokraattinen EU-järjestelmä. Edes alkeellisinta kellonsiirto-operaatiotakaan ole saatu valmiiksi, vaikka siitäkin äänestettiin jo vuosia siten. Saatikka koronatapahtuman alkuaikojen solidaarinen tarvikkeiden jako. Surkuhupaisaa tragikomediaa.

 

Aina on hyvä päivä lähteä Euroopan Unionista.

+13
pakanapoika
Laitila

51-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (vääp.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu