Taxiuudistus mutinaa ja kokemuksia

Viimepäivinä velloneet mutinat taksiuudistuksen murheista, antavat minullekin pontta lausua oman lausuntoni asiasta. En juuri taksilla matkustele, mutta joskus matkustellessa se tulee eteen.

Olimme äskettäin joulua paossa Espanjassa (+22°C). Koska en ole parhaassa reippailukunnossa käytimme taksia nähdäksemme Salvador Dalin pronssiveistokset. Matkaa tuli 11 km ja se maksoi alle 15 €. Saman verran maksoi paluumatkamme vanhan kaupungin Plaza de los Naranjos ‑aukiolta takaisin.

Koska olimme ihan lähellä, piti meidänkin poiketa katsastamassa myös Fuengirola. 21 kilometriä sulavalinjaista asfalttipintaa 145 tuhatta kilometriä rullatulla, siistillä Lexusella. Annoin 25€ ja kuski hymyili. Takaisin tullessakin hymyiltiin ja puolen tunnin päästä hotellilla maksoin taas 25€. Molemmilla kerroilla taksamittari näytti vähän alle tuon 25 ja lähtömaksu taisi olla joka kerta kolmen euron päälle.

Neljän päivän päästä matka Helsinki-Vantaalta Rekolaan (24,85km) maksoikin 67,44€. Nyt ei enää hymyilyttänyt, vaikka pakkanenkin (-9°C) koetti minua ilahduttaa.

 

Toinen kokemus taksiuudistuksen vaikutuksista

Kun taksiuudistus oli juuri tullut voimaan, saavuimme herraseurueena junalla suureen maailmaan eli Pasilaan, josta oli tarkoitus matkata kohti lentokenttää toisella junalla tms.

”Taksiuudistus on tullut voimaan, joten voimme neuvotella hinnasta. Kysytään edes”, sanoo meidän jurojen, tuppisuisten muinaissuomalaisten joukosta ainoa hieman karjalaista sukuperää omaava veljemme. Samassa hän onkin jo neuvotellut meille mukavat istuinsijat lentokentälle isossa Toyota-merkkisessä autossa 25€. Ilman, että mittari käy! Lisäksi käy ilmi, että tästä lähin täytyy uudistuksen myötä ”kilpailuttaa” taksit, eli järjestää käänteinen huutokauppa siitä kuka vie halvimmalla perille. Helsingissä se onnistuu myös kansainvälisillä kielillä ja käsimerkein.

Taksiuudistuksesta on tullut farssi. Voi Sipilä, minkä teit. Miten voi kenellekään tulla edes mieleen junailla ulkomaalaiselle suomen kansalaisuus vain, jotta tämä pääsisi tekemään tällaisen taxiuudistuksen ja häipymään maasta, vastaamatta seurauksista. Taxiuudistuksen, jonka piti laskea hintoja ja parantaa palvelua, nostikin taksihinnat ja harmaan talouden osakkeet välittömästi. Ja toi hämäräperäisiä toimijoita arvostetun taksimiehen ammatin veljeskuntaan.

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu