Uutta tietoa kannabiksesta

”Ei minun lapsuudessani ollut hehtaarien kannabispeltoja”

 

Koska syksyllä eduskunnassa keskustellaan taas kannabiksesta on syytä tarkastella muutamaa peruskohtaa, joihin tiede ja tutkimus on viime aikoina perehtynyt.

  1. Kannabis ja skitsofrenia

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on todettu, ettei kannabiksen käytöllä ja psykoottisilla häiriöillä kerta kaikkiaan ole kausaalista yhteyttä. Kannabiksen käyttö on lisääntynyt lähes kaikkialla rajusti kymmenien vuosien ajan eikä missään ole raportoitu minkäänlaista tilastollista muutosta tämän suhteen. Eli tätä asiaa on turha enempää vatvoa.

 

 

  1. Nuoret ja kannabis

Laillistaminen vähentää nuorten kannabiksen käyttöä.

Yksiselitteistä ja loogista. Rajoitukset toimivat.

 

  1. Muiden maiden esimerkki

Saksa, Hollanti ja Sveitsi edistävät jo alkanutta laillistamisprosessiaan. Tšekki on ilmoittanut laillistavansa. Australiassa, Belgiassa, Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa, Englannissa, Tanskassa, Islannissa ja Italiassa keskustellaan asiasta vakavasti.

Thaimaa pysyy laillisessa kannabiksessa rutinoista huolimatta. Useampi Afrikan maa on jo laillistanut tai laillistamassa.

Petteri Orpon linjalla on ainoastaan Venäjä ja muutama muu paskamaa.

 

  1. Asiantuntijat

YK, WHO, Amnesty, American Medical Association (AMA), American College of Physicians (ACP),tilastotieteilijät, kaikki suomalaiset rikosoikeuden professorit ym. asiantuntijat. Lista on nykyisin loputon.

Ja mitä vastapuolella on asiantuntijoina? Porttiteoria, Arja Juvonen, Päivi Räsänen, Timo Vornanen… Lista vähenee koko ajan tiedon karttuessa.

 

5.  Väite siitä että kun käyttö lisääntyy, myös haitat lisääntyvät.

Käyttö lisääntyy, entä haitat? – Turun seudun kannabisyhdistys (tusky.fi)

Väärin meni tämäkin. Haitat vähenevät yleisellä tasolla, koska alkoholihaitat vähenevät sekakäytön myötä.

 

6. Kannabis on marginaalipäihde

Kansallisen päihde- ja terveyskyselyn (USA) antamat tiedot ulottuvat vuodesta 1979 vuoteen 2022. Sen mukaan kannabiksen käyttö oli alimmillaan vuonna 1992 ja alkoi lisääntymään varsinkin vuodesta 2008 alkaen. Vuosina 2008 – 2022 kuluneen vuoden aikana kannabista käyttäneiden määrä lisääntyi 120 % ja säännöllisten käyttäjien määrä 218 %. Vuodesta 1992 vuoteen 2022 kannabista päivittäin käyttävien määrä nousi 15 kertaiseksi. Tällöin kannabiksen käytön yleisyys saavutti ja ylitti 1970-luvun lopun tason.

Yhdysvalloissa kannabiksen päivittäiskäyttö ylitti alkoholin päivittäiskäytön ensimmäisen kerran vuonna 2022.

 

Tässä vähän ajattelun aihetta sivistymättömille tolloille.

 

Lähteenä Risto Mikkonen, Tusky

Ganja.nu

 

 

 

 

 

 

pakanapoika
Laitila

1971 syntynyt kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen 70%:lla työkyvyttömyyseläkkeellä aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Tästä eteenpäin toimitaan 30%:sti yrittäjänä (Tärisevän Torstin Avaruuskauppa Oy)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu