Vakuutuslääkärit ja syy-yhteys

Kuntoutusalan Asiantuntijat ry:n toinen puheenjohtaja Juho Korpi kirjoittaa ansiokkaasti vakuutuslääkäreiden toiminnasta Turun Sanomissa tänään:

https://www.ts.fi/lukijoilta/5132563/Vakuutuslaakarijarjestelman+uudistus+on+riittamaton

 

Olen törmännyt täsmälleen samaan ongelmaan. Vakuutusyhtiöni ei haluaisi maksaa minulle suosiolla täyttä summaa, vaan normaalin voittoa tuottavan liikelaitoksen tapaan mieluummin kerryttäisi omistajiensa purjevenekassaa (lue osinko ja bonukset).

Niinpä vakuutusyhtiö lähestyi liikennevahinkolautakuntaa todeten, ettei onnettomuudellani ja vaurioilla ole syy-yhteyttä ja että olin humalatilallani pahentanut tajuttomuuden kestoa. Vakuutusyhtiön mukaan kolarissa minulla murtui vain pään luita ja aivoihin plopsahti jostain ilmakupla. Neljän kuukauden jälkeen otetuissa magneettikuvissa aivoihini on ilmestynyt kudosvaurioita laajalti molemmissa otsalohkoissa ja ohimolohkoissa sekä toisessa takaraivolohkossa. Nämä vauriot siis ilmestyivät vakuutusyhtiön mukaan kotona maatessa.

 

Liikennevahinkolautakunta myös nielaisee mukisematta vakuutusyhtiön väitteen siitä, että 1,1‰ humalatila voisi vaikuttaa yli viikon kestäneeseen muistiaukon kestoon. Liikennevahinkolautakunnan lääkäreille tiedoksi, että purjeveneellä promilleraja on 1,0‰. Älkää siis ottako enempää.

 

Käytössäni olevasta Bedrocan-merkkisestä lääkekannabiksesta toteaa vakuutusyhtiö tomerasti, että ”Ammatillisen kuntoutuksen toimet kuvautuvat vaikeutuneen ainakin osin, jopa pääosin, tapaturmaan liittymättömistä syistä (kannabiksen haitallinen käyttö)”

Se, mistä vakuutusyhtiö on tällaisen tuleman saanut, arvelutti myös lääkekannabista määrännyttä neurologian erikoislääkäriä. Minulla on ollut tuo resepti vuodesta 2011 ilman ongelmia.

 

Minusta on erittäin huolestuttavaa, jos vakuutusvirkailija saa syötellä B-pisteen kaarelta maalinedustalle syöttöjä syötön perään ja liikennevahinkolautakunta ohjaa maalinkulmalta kiekot maaliin yksimielisesti. Ihan kuin ne pelaisivat samassa joukkueessa. Ja kyllähän se niin onkin. Liikennevahinkolautakunnan toiminta rahoitetaan liikennevakuutuslaitoksilta perittävillä maksuilla. Eli vakuutusyhtiö maksaa viimekädessä liikennevahinkolautakunnan lääkäreiden purjeveneet ja harvoin purraan ruokkivaa kättä.

 

Tarkempi kuvaus onnettomuudesta kommenteissa:

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/pakanapoika/269614-aamu-tyksissa/

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu