Venäjän uhka

”Tämä on kuitenkin pieni hinta siitä, että emme ole yksinäinen pieni valtio Putinin Venäjän kainalossa…”, ”Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia”, ”Nato on palovakuutus”, ”Olisimme suupala…”

 

Kaikille muillekin hysteerisesti Venäjän hyökkäystä pelkääville tiedoksi muutama tosiasia, joiden valossa pelkoa voi vähän rauhoittaa. Ensinnäkin kannattaa omaksua Su Tsun opit. Niin venäläisetkin tekevät.

Toiseksi kannattaa tarkastella sijoitus/tuotto odotuksia. Venäläinen ei ole niin tyhmä, että sijoittaisi miljardeja ruplia ja tuhansia sotilaitaan saadakseen haltuunsa Lapin hillasuot, ruotsinlaivaliikenteen hallinnan ja keskeneräisen ydinvoimalan. Minkäänlaista pääsyä yhdellekään valtamerelle yritys ei onnistuessaankaan loisi.

 

Pystyisikö Venäjä tähän?

Kyllä hyvät mahdollisuuden onnistumiseen olisi. Teoriassa.

Venäjän koko armeijan koko lienee teoriassa parin miljoonan miehen kokoinen ja se on jaettu neljään sotilaspiiriin ja laivastollakin on oma osuutensa.

Suomen puolustusvoimilla on laittaa vastaan 280 000 hyvin varustettua ja motivoitunutta taistelijaa, jotka taistelevat omalla, hyvin tunnetulla alueellaan ja omista maistaan. Tällaista voimaa vastaan hyökätessä ylivoiman tulisi tunnetusti olla vähintään kaksin tai kolminkertainen eli yli puolen miljoonan hyvin koulutetun ja motivoidun sotilaan verran. Sellaisia löytyy kyllä, mutta niitä tarvitaan Ukrainassa, Syyriassa, Afganistanin ympäristössä ja ties missä.

Kysymys kuuluu, minkä sotilaspiirin Venäjä jättää tyhjäksi hyökätäkseen Suomeen?

 

Olisimmeko yksin?

Emme suinkaan. Kaikista maailman suurista valtioista ehkä kaikkein luotettavin, vähiten persaukinen ja ydinaseella varustetulla laivastolla seilaava liittolaisemme. Iso-Britannia.

Suomi ja Iso-Britannia ovat solmineet puolustusliiton jo 2018, mutta tästä ollaan yllättävän hiljaa. Lieneekö sopimus huono tai persun allekirjoittama? Sitä en tiedä, mutta yksin emme kuitenkaan ole. Sellaiset puheet ovat höpöttämistä.

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu