Venäjän vallankumous ja sisällissota

Sain juuri urakoitua Antony Beevorin otsikossa mainitun kirjan. Kirjassa ei juuri tullut esiin mitään varsinaisesti uutta ja mielenkiintoista, enkä suosittele sitä tavan tallaajalle, sillä lähemmäs 600 sivua kiduttamista, lahtaamista, nälkää,  korruptiota, ryöstelyä ja raiskaamista taistelujen lomassa on nykyihmiselle raskasta luettavaa. Pogromeja laitetaan pystyyn aina kun sellaiseen mahdollisuus tulee sekä valkoisten, punaisten  ja muidenkin ryhmittymien puolesta. Valkoiset kenraalit viettävät kokaiiniorgioita keskellä siperiaa ylellisissä junissa. Teloituksiin turtuu ja on kylmä.

Kirjailijan kautta saa kyllä hyvän otteen tapahtumista, jotka ovat lievästi sanoen monimutkaisia. Lainasin otteen, joka kuvastaa koko palettia erinomaisesti:

Dunsterville hykerteli tilanteen moninaista paradoksaalisuutta.

”Brittikenraali Kaspianmerellä”, hän kirjoitti, ”ainolla merellä, jolla Britannian laivasto ei ole aiemmin purjehtinut, Etelä-Afrikan presidentin ja (entisen) vihollisen mukaan nimetyllä aluksella, joka on lähtenyt matkaan persialaisesta satamasta ja purjehtii Serbian lipun alla pelastamaan armenialaisia turkkilaisten hyökkäykseltä kaupungissa, joka on Venäjän vallankumouksellisten puolella.”

 

Nyt kun katsoo Ukrainan suuntaan, voi todeta etteivät venäläiset ole päässeet sadassa vuodessa metriäkään eteenpäin vaan ovat yhä tavattoman viheliäistä porukkaa.

Lukusuositus ainoastaan kylmäverisille historian tutkijoille.

pakanapoika
Laitila

1971 syntynyt kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen 70%:lla työkyvyttömyyseläkkeellä aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Tästä eteenpäin toimitaan 30%:sti yrittäjänä (Tärisevän Torstin Avaruuskauppa Oy) ja vääpelinä (MPK). Saas nähdä mitä siitä seuraa..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu