Verotulot tippuvat, vaikka työläisten määrä lisääntyy?

Valtion verotulot ovat laskeneet tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten romahdusvuoden 2009. Elokuun loppuun mennessä verotuottoja on kertynyt liki 2 miljardia vähemmän kuin viime vuonna.

Vuoden 2015 jälkeen vanhuksia on kuollut enenevissä määrin kuluttamasta eläkettä ja vastaavasti syntyneiden määrä on selkeässä kasvussa. Ilman maahanmuuttoa olisimme pudonneet jo alle 5 miljoonan väestöksi, mikä maailmanlaajuisessa mittasuhteessa olisi ihan hyvä juttu. Kansallisella tasolla valtava säästö verokuluissa.

Nyt meille on väestövajeen paikkaamiseksi jaettu kansalaisuuksia nuorille, työikäisille, akateemisille moniosaajille, mutta nämäkään eivät viiden vuoden ponnistelun jälkeen ole onnistunut saamaan euroakaan verokertymään. Osa ei hallitse edes suomen kieltä. Jos jatkamme samaa rataa, ei hyvä heilu.

Kansalaisten määrä 2015 oli 5,472 miljoonaa ja 30. kesäkuuta 2020 oli 5,529 ja taulukossa oleva nettomaahanmuutto ei huomioi EU:n tulevaa ”taakanjako-mekanismia”.

Jospa näitä kansalaisuuksia jaettaisiin vasta sitten, kun tulokkaan veronmaksukyky ja -halu on tarkastettu.

 

 

 

 

Joo. Juttu oli provosoitu kiihdyttämään EU-fantsuttelijoita, eikä siinä huomioida vallitsevan talousromahduksen vaikutuksia. Mutta silti ei pitäisi kansalaisuuksia jakaa holtittomasti. Nämä kaikki sotaa paossa olevat palaavat takaisin koteihinsa, kunhan rauha saadaan aikaan. Eikös niin?

 

 

pakanapoika

Kekkosen aikana syntynyt kansalainen, jolle sattuu ja tapahtuu vielä 2000-luvullakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu