Yhdysvaltain presidenttivaalit ja sananvapaus

Henkilökohtaisesti minua ei liikuta Yhdysvaltain presidentinvaalit pätkän vertaa. Olen vain hämmästellyt sitä, että maailman suurimman demokratian kansalaisilla ei ole tosiaankaan tämän parempia vaihtoehtoja.

Mutta seuraan tilannetta lähinnä penkkiurheilijana ja toivoisin saavani vähän tarkempaa tietoa, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu. Helsingin Sanomista olen saanut käsityksen, ettei Trumpilla ole taaskaan mahdollisuuksia ja tämän päivän Hesari uutisointi vahvistaa tietoa kertomalla Donald Trumpin saavan rakentaa uuden golfkentän Skotlantiin, vaikka paikalliset vastustavat ja että Trump puhuu poikkeuksellisen paljon maidosta. Yle vastaavasti tietää kertoa Trumpista, että tämä vähätteli jälleen koronavirusta. Demokraattien vastaehdokas Joe Biden nähtävästi ei puhu maidosta eikä vähättele koronavirusta. Muuta hänestä en tiedä ainakaan vastuullisen median toimesta.

 

Sen sijaan internetin synkiltä ja epäluotettavilta sivustoilta olen saanut kuulla jotain Joe Bidenin arveluttavista Ukrainan ja Kiinan yhteyksistä. Mutta ne ovat tietenkin valemediaa, koska vastuullinen media ei ole vaivautunut edes asiasta kirjoittamaan.

Mutta jos käy myöhemmin ilmi, että Joe-sedällä onkin ollut hämäriä liikesuhteita ja Trump menee ja voittaa vaalit, minun on pakko tarkastaa kantaani ns. vastuullisen median toiminnasta.

 

Viime kerralla 3.8.2015 Saska Saarikoski julisti ”Donald Trump on pelle, joka saa republikaanien muut ehdokkaat näyttämään lähes täysijärkisiltä. Hänen mahdollisuutensa ovat tietysti 0,0.”

Luotin silloinkin vastuulliseen mediaan ja laitoin molemmat euroni Hillaryn puolesta. Huonostihan siinä kävi.

Ymmärrän hyvin, että maailmalla sensuuri on suurinta muotia, mutta Suomessa. Ihan totta Uusi Suomi. Älä sensuroi tätä keskustelua ja anna suomalaisten käyttää sananvapautta. Muuten olemme matkalla vuoteen 1984.

+6
pakanapoika
Laitila

50-vuotias kansalainen, joka on 2018 sattuneen onnettomuuden jälkeen yhä sairaslomalla vaikean aivovamman vuoksi. Kirjoittelen kommentteja ja kirjoitelmia lähinnä viihdyttääkseni itseäni ja mitään kirjoittamaani ei tarvitse ottaa todesta eikä niistä pidä kimpaantua. Tyylini on aina ollut hyvinkin kyyninen, huumorini hämärää tai mustaa ja yleensäkin kaikki on kirjoitettu ns. pilkki silmäkulmassa.
Puolueeni on Muinaissuomalaisten keskustaliberaalit ja en ole pyrkimässä minnekään. Lähinnä eläkettä odottelen ja arvuuttelen asioita, mitä tuleman pitää. Tauolla on työelämä, maanpuolustusharrastus (ylik.) ja vähän kaikki muukin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu