Ulvova siuntiolainen – 70v

Siuntion salaisessa erämaamökissään Kuusilaaksossa on kirjoitettu uutterasti kirjallisia teoksia, joilla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen kirjallisuuteen. Kuusilaaksossa on kirjoitettu teoksia, joilla on vaikutettu myös maailman kirjallisuuteen.

Kuusilaakson hämyssä on polkuja pitkin astellut mies, joka jokaisen siuntiolaisen metsämiehen tapaan tervehtii vastaan tulleita metsänasukkeja, olipa nämä matelevia, ryömiviä, lentäviä tai neljällä jalalla eteneviä.

1800 luvun loppupuoliskolla Siuntion metsissä asteli Aleksis Kivi ja samalla ammensi näistä poikkeuksellisen inspiroivista sammaleen tuoksuisista kuusikoista itseensä luovuuttaa, jolla luotiin Seitsemän veljestä.

Viimeisten vuosikymmenten suuri suomalainen kirjailija Arto Paasilinna on Siuntion metsistä ammentanut huumorintäyteisiin teoksiinsa inpiraationsa. Siuntiossa hän on erämaamökissään viljellyt viinirypäleitä, luonnut merkittäviä teoksiaan ja tehnyt suomalaista kirjallisuutta tutuksi ympäri maailmaa.

Tänään Arto Paasilinna viettää 70-vuotispäiväänsä. Onnea Arto!

Lienee selvääkin selvempää, että siuntiolaisissa metsissä on jotain taianomaista, jotain joka saattaa tehdä pysyvän vaikutuksen mielen onkaloihin, lisätä luovaa hulluutta ja herättää sisäisen nerouden.

Arto Paasilinnan vuosipäivän kunniaksi lähden koirani kanssa kävelemään sateiseen siuntiolaiseen metsään, poikkean mäyränkolon kautta metsäkauriiden lepopaikalle. Nuuhkaisen mättähien tuoksua, kevään siristelevää raikkautta, kuuntelen etelänmailta saapuneiden lintujen iloista laulua, joka siuntiolaisessa metsässä kuulostaa hitusen kauniimmalta, kuin muualla ja jos tänään poikkeat Siuntiossa saatat kuulla ulvontaa metsien perukoilta… se saatan olla minä, se saattaa olla Arto, joka on saapunut mökilleen rentoutumaan tai se saattaa olla kuka tahansa, joka on päättänyt mennä siuntiolaiseen metsään inspiroitumaan.

Onnea Arto ja kiitos niistä merkkiteoksista jotka meille olet luonnut.

parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

53 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu