Askelmerkkejä Siuntiossa

Näin syksyn alkaessa kokoan tähän vähän niitä askelmerkkejä, joita kunnassamme ollaan otettu tai suunnitellaan otettavaksi.

Sivistyskampus on projekti joka on konkreettisesti jo käynnistynyt. Aleksis Kiven koulusta on jäljellä vain iso kivikasa. Lähiviikot vielä murskataan kiviainesta, kunnes aloitetaan koepaalutukset. Tällä hetkellä arkkitehdit tekevät vielä sisätilojen suunnittelutyötä ja itse uusi rakennus alkaa kohoamaan ensi vuoden puolella.

Koska kampukseen yhdistyy niin kirjasto, kuin myös suomenkielinen että ruotsinkielinen koulu, on varsinkin ruotsinkielisillä päättäjillä kova tahtotila saada rakennuksen nimeksi sellainen joka toimii både och.

Siuntiolaisen kansalliskirjailijan nimi jäänee historiaan, jolla on kyllä Siuntion kunnan matkailumarkkina-arvoa laskeva vaikutus.

Ruotsalaisessa Vimmerbyn kunnassa tuskin olisi poliittista rohkeutta lähteä vähentämään Astrid Lindgrenin kunnalle tuomaa markkina-arvoa.

Siuntion tuleva sivistyskampus. Kuva: Siuntion kunta

Parhaillaan ollaan myös rakentamassa uutta monitoimihallia. Runkorakenteet valmistuvat pian ja ehkä jo ensi viikolla alkaa katto- ja julkisivumateriaalin asennus. Monitoimihalli avautuu suunnitelmien mukaan tammikuussa 2021.

Havainnekuva, ei vastaa lopullista rakennusta

 

Siuntio hakee parhaillaan lupaa sosiaali-ja terveysministeriöltä lupaa uudelle sote-keskukselle nykyisen ruotsinkielisen koulun paikalle. Jonka tarkempi suunnittelu voi alkaa vasta valtiolta tulevan luvan myötä. Kaavatyötä on jo tehty ja alueelle suunnitella myös omaehtoista asumista, sekä mahdollisesti kivijalkapäiväkotia.

Muita kunnan isompia hankkeita ja selvitettäviä asiota ovat:

Kunnantalon korjaus ja muutostyöt ison vesivahingon jäljiltä.

Selvitys Störsvikin yksityisen päiväkotirakennuksen vuokraamisesta ja muuttamisesta kunnalliseksi päiväkodiksi. Alueen tonttimyynti ei toimi, jos alueella ei ole päiväkotia

Urheilukentän nurmikon kohtalon selvittely. Osa uskoo nurmen ihmeparantumiseen talven aikana. Tähän ihmeeseen uskovista kukaan ei liene käynyt fyysisesti kentällä todistamassa nurmen kuntoa.

Hankaluutena nurmen uudistukselle olisi se että työ vaatii myös kentän pohjan uudistamista, joka tarkoittaisi että uudistustyö ja nurmen asennus/kasvattaminen sulkisi kentän seuraavaksi pelikaudeksi. Vaihtoehtoina olisi paikkauskorjaus ( huono ratkaisu) .

Itse esitin tänään kiinteistötoimikunnassa väliaikaisen nurmikentän tekoa, joko kuntakeskuksen pellolle tai Haagantien/Siuntiontien risteyksen pellolle. Kunnassa on sekä siirtonurmen kasvattaja, että golf-kentän nurmiasiantuntijat. Heidän opeillaan ja koneillaan väliaikainen kenttä saataisiin nopeasti ja kustannustehokkaasti tehtyä, jonka jälkeen itse urheilukentän nurmi voitaisiin rauhassa korjata.

Scandicin väliaikaisesti suljetun kylpylähotellin kohtalo huolestuttaa myös kuntalaisia. Hotellin uudelleen avaamista on siirrettu useaan kertaan ja uusimman ilmoituksen mukaan hotelli avautuisi lokakuun aikana.

Virkamiehet ovat ansiokkaasti miettineet tilannetta, jossa hotelli ei syystä tai toisesta enää avautuisi. Silloin yhdeksi vaihtoehdoksi nousisi uimahallin ja kuntosalin vuokraaminen kunnalliseksi.

Ensi vuonna olisi tarkoitus yhdessä ELY-keskuksen kanssa aloittaa kevyenliikenteenväylän rakentaminen välille Sudenkaari-Läntinen Kuninkaantie.

 

parviainen

50 vuotias Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj Siuntion sosialidemokraatisen yhdistyksen puheenjohtaja Nyt myös Uudenmaan maakuntavaltuuston Siuntion edustaja Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu