Hyvinvointialueen valmistelua

Vaikkakin me kaikki ehdokkaat aluevaalien kynnyksellä lupaamme maat ja mannut äänestäjille korulausein koristeltuna, niin tosiasia on ettei ensimmäisinä vuosina aluevaltuustoissa päästä suuria muutoksia toteuttamaan.

Hyvinvointialueiden käynnistämisessä turvataan ensin nykyiset toiminnot ennenkuin joskus myöhemmin isompia uudistuksia saadaan käyntiin.

Itse kuuluun Länsi-Uudenmaan väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) poliittiseen seurantaryhmään. Poliittinen seurantaryhmä ohjeistaa ja valvoo virkamiesten valmistelua uuden hyvinvointialueen käynnistämiseksi. Päätösvaltaa ei seurantaryhmällä kuitenkaan ole.

Taloudellisesti suurin ponnistus tulee olemaan kaikkien tietojärjestelmien yhtenäistäminen. Moni ehdokas vaalilupauksissaan tuo esille kuinka tällä uudistuksella saadaan huomattavia säästöjä. Erillaisten ohjelmistojen yhtenäistäminen on jo siis käynnistynyt, joten siinä ei kauhea suuria vaalilupauksia asian suhteen tarvita, mutta rahaa kyllä vähän enemmänkin, alkuun ei kannata asiassa paljon säästöjen perään huudella.

Aluevaalien jälkeen saattaa tulla monelle  valtuutetulle, kuin myös äänestäjille ikävänä yllätyksenä, että näkyvät muutokset tulevat vasta vuosien päästä.

Hitaasti hyvä tulee, kuuluu vanha sanonta. Naapurimaassa terveydenhoitouudistuksen kanssa on kipuiltu jo yli kymmen vuotta ja kritiikki uudistusta kohtaan jatkuu.

Ilman uudistusta ei kuitenkaan tule kehitystä, eikä mikään, nykyinen tai tuleva konsepti ole koskaan täydellinen paletti.

 

0
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio
Ehdolla aluevaaleissa

51 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu