Merituulen voimalla

Pikkalan kaapelitehtaalla Suomen liput liehuivat saloissaan hissukseen lauantai aamuna. Tuotannon koneet hurisivat normaalisti kuten aina, mutta lauantai aamun sarastaessa myös johdon parkkipaikoille ilmestyi lataushybridi toisensa jälkeen.

Pikkalan tehdas Siuntion ja Kirkkonummen rajalla on italialaisen kaapelivalmistaja Prysmian Groupin merikaapelivalmistuksen lippulaiva.

Prysmian Groupiin kuuluu yli 100 tehdasta 50 maassa ja sillä on 28 000 työntekijää. Meidän tehdas on konsernin merikaapelivalmistuksen osaamiskeskus ja samalla oppimiskeskus. Tämä italialainen yritys on investoinnut Suomeen yli 100 miljoonaa euroa ja investoi myös tulevaisuudessa, joten kyllä niitä tukirahoja tännekkin päin valuu. Parhaillaan yritys investoi uuteen lämpölaitokseen, joka muuttaa tehtaan päästöttömäksi NetZero-tehtaaksi.

Välillä konttorissa tunnelma on kuin pienen italialaisen kylän torilla, johon kokoontuu ihmisiä ympäri maailman. Lauantaina tähän pieneen toriin saapui tutustumaan Suomen pääministeri Sanna Marin.

Ensimmäiset merituulivoimapuistot rakennettiin vuonna 1991 Tanskan rannikolle ja nykyään merituulivoimaa tuotetaan Euroopassa 12 gigawattia. Euroopan Union vihreän kasvun ohjelman poliittinen linjaus merituulivoiman, vuorovesivoiman ja aaltovoiman lisäämisestä on ollut Suomen tehtaan kasvun avain. Ilman EU:n vihreän kasvun politiikkaa tehtaan ovet olisi jo suljettu vuosia sitten. Pikkalan tehdas on erittäin tärkeä toimija Kirkkonummella ja sen talous- ja työllisyysvaikutukset ylettyvät koko läntiselle Uudellemaalle, joten  yrityksen arvo on tärkeä myös koko maakunnalle.

Tulevaisuus näyttää valoisalta, koska tehtaamme on koko konsernin merikaapeleiden valmistuksen osaamiskeskus ja EU:n energiapolitiikka tukee alamme tulevaisuutta.

Jos vuodesta 1991 vuoteen 2020 on merituulivoiman määrä kasvanut nollasta gigawatista 12 gigawattiin, niin seuraava 30 vuotta kasvu tulee olemaan hurjaa.

Euroopan rannikoille on tavoitteena rakentaa 300 gigawattia merituulivoimatehoa ja lisäksi 40 gigawattia aalto- ja vuorovesivoimaa vuoteen 2050 mennessä.

Tämä vaatii ja tarkoittaa että merituulivoimateknologiaan pitää Euroopassa investoida 800 miljardia euroa.

EU on kannustanut jäsenvaltioitaan käyttämään koronaelvytyspaketin varoja euroopalaisen merituulivoiman edistämiseen.

Pääministeri Sanna Marinin vierailu oli erittäin tärkeä tehtaallemme ja myös koko konsernin näkökulmasta. Jo se että pääministeri on kiinnostunut osaamisestamme ja tuotteistamme on hienoa ja meille oli kunnia-asia että saimme esitellä meille kovin rakasta tehdastamme kunnia-arvoisalle vieraallemme.

Me teemme puhtaampaa Eurooppaa.

Pääministeri Sanna Marin ja minä

 

 

+1
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio
Ehdolla kuntavaaleissa

51 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj
Siuntion sosialidemokraatisen yhdistyksen puheenjohtaja
Nyt myös Uudenmaan maakuntavaltuuston Siuntion edustaja
Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu