Missä tahansa muualla kuin Uudellamaalla

Uudenmaan maakuntaparlamentti kokoontui Itämeren aalloilla 3-5.11 ja kävi läpi mennyttä ja katseli tulevaa.

Uusimaa on ja tulee olemaan Suomen maakunnista se joka nähdään esimerkiksi ulkomailla parhaana sijoituskohteena.

Uusimaa saa maakunnista eniten valtionosuuksia,  mutta kun osuutta verrataan asukaslukuun, niin Uusimaa saa maakunnista vähiten valtionosuuksia.

Kun alueen päättäjät pohtivat esimerkiksi alueen liikenneratkaisuja on valtion virkamiesten vastaus yleensä seuraava. ”Jos tieosuus olisi missä tahansa muualla kuin Uudellamaalla, niin se olisi tehty turvallisemmaksi”

Valtionosuusjärjestelmä on hieno ja sitä tarvitaan, mutta reilu se ei ole.

Joensuun kaupunki kehittyy joidenkin asiantuntioiden mukaan Suomen kaupungista nopeimmin. Sen veroprosentti on 20.50 ja se sai vuonna 2020 valtiolta 603 euroa asukasta kohden tasaustukea. Samaan aikaan oma pieni kuudentuhannen asukkaan Uusimaalainen Siuntio tuskailee niukkuudessa, veroprosentti vuonna 2020 oli 21.50 ja kuntalaisten pussista maksettiin per asukas 85 euroa Joensuun kaltaisille kunnille.

Helsinki-Uusimaa alueella on eniten kansanedustajia ja huonoiten hoidettu edunvalvonta.  Eikö Uusimaalaisia kansanedustajia kiinnosta oma maakunta?

Voidaan sanoa että ei nähtävästi kiinnosta ja alueen kansanedustajat profiloituvat koko maan edustajaksi kun taas muissa maakunnista kansanedustajat liputtavat oman maakunnan edustajina. Alueen 58 kansanedustajasta saapui kokonaista neljä edustajaa kuulemaan oman alueen näkemyksiä ja toiveita maakuntapäättäjien kokoontumiseen.

Uudellamaalla kansanedustajat tapaa siellä mistä voi saada lisä-ääniä, mutta ei sieltä mistä saisi alueen päättäjiltä ja virkamiehiltä evästyksiä oman maakunnan kehittämiseen.

 

 

parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

53 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu