Nopeita energiaratkaisuja

Muuttunut ulkopoliittinen tilanne ja sen vaikutukset Suomen energian tuottamiseen sekä energian hintaan on muuttunut nopeasti ja radikaalisti.

Tarvitaan erittäin nopeita poliittisia muutoksia, jotka tukisivat esimerkiksi tuulipuistojen rakentamista uusille aluille.

Nykyisissä maakuntakaavoissa tuulivoimapuistoille ei juuri löydy tilaa ruuhka-Suomessa ja muuallakin lupakäsittely on  tehty vaikeaksi ja hitaaksi.

Uudellamaalla olisi metropolialueen läheisyydessä  sopivia alueita tuulivoimalle, jos vain maakuntakaava antaisi siihen mahdollisuuden.

Tuulivoiman rakentamista ohjataan pääsääntöisesti yleiskaavoituksen tasolla maankäyttö- ja rakennuslain 77a-c §:n mukaisella tuulivoimakaavalla, jonka perusteella voimaloille voidaan antaa suoraan luvat. Tuulivoimakaavan käsittely on kuitenkin hidasta johtuen pitkälti valitusten pitkästä käsittelystä ja erilaisista viranomaisten tulkinnoista ympäri Suomea.

Toivottavasti nopeasti nousevat energiakustannukset saavat nyt aikaan myös nopeita uudistuksia,joilla helpotetaan tuulivoimaloiden rakentamista lähemmäs asutuskeskuksia, nopeutetaan valituskäsittelyä ja yksinkertaistetaan hakemusprosesseja.

+1
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

51 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu