Nuoret ja poliitikot

Tiukka maahanmuuttopolitiikka, tiukat kielivaatimukset, kovemmat rangaistukset, lisää poliiseja.

Vaalit käyvät kuumana ja yhä usempi ehdokas on valmis kurittamaan ongelmanuoria kovalla otteella. Nuorisojengien etniset taustat tulevat esille niin päättäjien, viranomaisten kuin äänestäjien puheissa.

Katovatko ongelmanuoret jos poliiseja lisätään?

Katoavatko he jos maahanmuuttoa rajoitetaan?

Katoavatko he jos laitetaan heidät vankilaan?

Kaupunkien ja kuntien päättäjät ovat tehneet vuosia vastuullista talouspolitiikkaa, kuluja on karsittu. Erityistukea tarvitsevat lapset ovat taustasta riippumatta jääneet ilman riittäviä tukia päiväkodeissa, esikoulussa ja peruskoulussa.

 

Yhdysvalloissa nuorisojengejä on ollut pitkään. Poliiseja on lisätty, vankeusaikoja pidennetty ja vankiloita täytetty nuorilla rikollisilla, sekä maahanmuuttoa rajoitettu. Nuorisojnegit jatkavat toimintaansa ja kasvavat. Ruotsi seuraa samoja jalanjälkiä Yhdysvaltojen perässä ja Suomessa käydään jo keskustelua samanlaisista toimista.

Televisiosarjat tekevät jengirikollisista sarjoja joissa glamouria riittää ja sitä lupaavat myös oikean elämän rikollispomot. Jos yhteiskunta on sinut tallonut jalkoihinsa, niin tukiverkko löytyy alamaailmasta.

Kun nuori ei pysy syystä tai toisesta yhteiskunnan koneiston kiivaasti pyörivillä rattailla,  ei hänestä kukaan muu kiinnostu kuin toinen rattailta tippunut tai joku joka hyötyy taloudellisesti syrjäytyneestä nuoresta,  joku voisi toki sanoa, että aika moni poliitikkokin hyötyy kamppanjassaan lupaamalla keppiä näille nuorille.

Päiväkodin, esikoulun ja peruskoulun tukipalvelujen lisääminen vaikeuksissa oleville ei ole mediaseksikästä. Ongelmahan on piilossa suurelta yleisöltä, kunnes se leviää käsiin.

Omakin puolue kuten muutkin puolueet kyllä muistavat luvata lisää poliiseja ja muita toimia suitsia nuorisoongelmaa, mutta unohtaa päiväkodin arjen ongelmat, esikoulun jo aavistuksen isommat ongelmat ja peruskoulun vielä isommat ongelmat.

 

Ehkä ratkaisujen etsiminen olisi joskus syytä aloittaa alkupäästä, eikä loppupäästä.

Maahanmuuttopolitiikka joka tukee oppimisvaikeuksissa olevia nuoria, kielenopetuksen tuki  ja muiden ongelmien tuki sitä tarvitseville nuorille, lisää työntekijöitä päiväkoteihin, esikouluun ja peruskouluun tukemaan yhteiskunnan rattailla pysymistä. Valetaan lasten ja nuorten tulevaisuuden perusta kuntoon.

parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

53 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu