Päätöksiä sähköstä

Puolueilla on näkemyksiä ja mielipiteitä sähköstä, mutta kykyä tehdä niistä päätöksiä ei taida löytyä.

Vihreät heittävät ilmoille ainastaan lauseen ”säästäkää sähköä”. Ilmeisesti vihreiden äänestäjät asuvat kaukolämmön äärellä tai äänestäjien tulot liikkuvat kansanedustajien tuloluokassa.

Ministereille ja kansanedustajille lienee vaikea hahmottaa miten tiukkaan paikkaan moni omakotitaloasukas on jo joutunut. Omat isot tulot yleensä vieraannuttavat tavallisen kansalaisen arjesta.

Viime talvena minunkin tuttavapiirissä oli heitä joiden kuukauden sähkölasku oli pitkästi yli tuhat euroa. Siinä taistellaan selviytymisestä,  ei tarvitse miettiä ostovoimaa, kun rahat valuvat sähköyhtiöille.

On äärettömän helppoa huutaa ison rahapussin äärestä tai pirtistä joka ei lämpene sähköllä.

Kaikki eivät voi muuttaa kaupunkien keskustaan,  asuntoa ei voi jättää tyhjilleen, kun pankki vaatii saataviaan ja monellakaan ei ole mahdollisuutta lähteä tekemään lämpöjärjestelmään muutoksia.

Päättäjilläkään ei nähtävästi ole käsitystä mitä sähkölämmitteisen omakotitalon lämmitysjärjestelmän muutos maksaa.

Jälkiviisaat ja besserwisserit toki kiljuu riemuissaan, mitäs ostit sähkölämmitteisen talon.

Ikävä kyllä jälkiviisaat, besserwisserit ja itse päätöksiä tekevät joutuvat sen eteen, että moni perhe, vanhus tai nuoripari joutuu talousahdinkoon ja menettää kaiken ostovoiman ja mahdollisuuden pohjoiseen hyvinvointiin.

Tunnen nuoria lapsiperheitä jotka ovat toteuttaneet unelmansa omasta pirtistä. Pankki oli tehnyt korkoriskilaskelmat, mutta kukaan ei tehnyt sähköriskilaskelmaa, ei se ollut pankeillekkaan uhka, nyt se on.

Arvoisat kansanedustajat, olipa puolue mikä tahansa, nyt … siis ihan oikeasti nyt, ennen talvea pitäisi tehdä päätökset jolla sähkön hinta saadaan laskettua. Syitä hinnannousulle osaatte kyllä kertoa kansalle, mutta osaatteko ratkaista ongelman vai kerrotteko meille vain sen jonka jo tiedämme? Ei kai teitä valittu kertomaan vanhoja uutisia?

Muutaman vuoden fossiilisten energiamuotojen käyttöönotto, ei tee yhtä isoa kriisiä  kuin sen käyttämättä jättäminen.

Ja jos joku joka asuu omakotitalossa tai rivitalossa joka lämpenee sähköllä ja on äänestänyt vihreitä, niin onneksi olkoon isosta palkkapussista… tai laittakkaa edes puupäähattu päähän.

+2
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

52 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu