Pari piirua oikealle

Puheenjohtajat on valittu ja puoluesihteeri siinä samassa.

Puolue siirtyy pari piirua oikealle. Sanna Marinin luotsaaman sdp oli selkeästi enemmän vasemmalla ja ilmeisesti nyt jäsenistön enemmistö kaipaa keskiluokkkaisempaa demaripolitiikkaa. Oikeistoaatteiden menestys valtakunnassa vaikuttanee myös sdp:ssä.

Nähtäväksi jää onko askelilla oikealle kannatusta lisäävää vaikutusta vai alkaako vasen reuna vuotamaan?

Antti Lindtman on fiksu ja kokenut poliitikko. Vähemmän räiskyvä ja harkitsevampi ja maltillisempi kuin Sanna Marin. Toisaalta värittömämpi ja perinteinen varovainen poliitikko, ilman tiukkoja periaatteita.

Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärven valinta koitteli demokratian rajoja puolueessa ja nähtiin vanha kunnon junttausmeininki jossa tuore puheenjohtaja ilmoitti ennen vaaleja kenet haluaa rinnalleen. Tällaisen toiminnan haluaisin katoavat puolueesta,  mutta se tuntuu edelleen olevan puolueen normi.

Mikkel saa varmasti muistella lähipäivinä mediassa nuoruuden virheitään ja varsinkin sosiaalinen media tulee riemastumaan asiassa. Virheistä on varmasti otettu opiksi ja tuomiot kärsitty.

Tässä kannattaa muistaa kuitenkin että olemme vaatineet myös muiden puolueiden edustajilta selkeitä vastauksia mm. vanhojen rasististen kirjoitus suhteen, eikä siinäkään ole riittänyt että vanhoista jutuista on otettu opiksi. Ehkä olisi hyvä kertoa selkeästi mikä on tämän päivän suhde kissoihin. Luultavasti aika moni eläintenystävä puolueen kannattajissa on tällä hetkellä hämmentynyt.

Varapuheenjohtajiksi tuli valituksi Nasima Razmyar, Niina Malm ja Matias Mäkynen.

Ehkä suurin odotus kuitenkin on miten uusi puoluejohto huomio puolueen vasemman laidan vai huomioiko mitenkään?

parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

53 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu