Pienen ihmisen pieni protesti

Aikanaan minulla on ollut koiria joita ei uuden vuoden paukut haitanneet, nyt nykyisistä kolmesta koirasta kahdesta on  ikääntymisen myötä tullut paukkuarkoja.

Vuoden vaihde on kaikkea muuta kuin iloinen juhla. Koirat turrutetaan rauhoittavilla aattopäivänä ja liikkumista ulkona pitää välttää sesonkipäivinä.

Heti kun mammat ja papat saavat lapsukaisilleen raketteja ostaa, niin niitä ostetaan, eikä osalla vanhemmista ole kykyä asettaa lapsilleen rajoja. Vähemmällä pääsee kun antaa vinkuvalle lapsukaisille sen mitä he haluavat. Viranomaisilla tai kelläkään muulla ei ole halua ja kykyä valvoa lainkirjaimen noudattamista, joten meno monessa taajamassa on varsin villiä.

Niinpä taas kun rakettikaupat aukesivat alkoi heti pauke. Itse en osannut varautua hiljaisessa Siuntiossa että naapuristossa olikin tänä vuonna joku jolle rajojen asettaminen ei ole elämässä ihan niitä tärkeimpiä elämännuoria. Niinpä kun olin koirakolmikon kanssa omalla aidatulla pihalla päätti joku testata vanhemmiltaan saatua rakettia. Koiravanhuksemme sai paniikkikohtauksen ja juoksi vauhdilla päin jalkojani, jonka seurauksena menetin tasapainon ja kaatua mätkähdin kyljelleni kasvilaatikon reunan päällä.

Nyt kylki on niin  hellänä ettei tiedä miten  päin olisi. Milla-koira tuijottaa apaattisena seinää… ja vain sen takia että joku ja jotkut eivät niin välitä lainsäädännöstä.

Tästä lähtien teen 27-31.12 pienen ihmisen protestin, enkä käy tuolla ajanjaksolla niissä kaupoissa jotka osallistuvat rakettimyyntiin.

Ei toki ole kauppiaan vika että ihmiset eivät ymmärrä noudattaa lainsäädäntöä,  mutta toisaalta kauppa pärjää myös ilman minun rahoja, kun saa rakettimyynnistä lisätuloja.

Itse olen myös Varuboden-Oslan ( yksi S-ryhmän osuuskaupoista) edustajistossa ja VBO:n myymälät ovat etunenässä myymässä rakettaja tai tarjoamassa myyntitiloja ulkopuolisille myyjille.

Tämä edustaja alkaa tästä lähtien vuodenvaihteessa boikotoimaan omia myymälöitä ja lupaan myös tuoda asian esille seuraavissa osuuskaupan  kokouksissa. Rakettien myyntiajan voisi esimerkiksi rajata kahteen päivään,  jollei myyntiä syystä tai toisesta voi kokonaan lopettaa yksityishenkilöille.

Voi olla että eläinten ystävien pienet tai isommatkaan boikotit eivät kauppaketjuja paljon hetkauttele, mutta ainakin itse vien mieluusti vuodenvaihteen ostosten rahat kaupalle joka ei rakettibisnestä Suomessa tue., vaikkakin se olisi ja on kilpailijan kauppa.

 

parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

52 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu