Pienhiukkasten talvi

Vaikka sähköhinnan nousu ei ole hallituksen vika, niin onhan se surkuhupaisaa että vihreämmänpolitiikan hallituskaudella ollaan siinä tilassa, että omakotitalojen piiput tupruttavat tulevina talven pakkaspäivinä entistä enemmän pienhiukkasia taivaalle. Moni on jo napsauttanut sähkölämmitykset kiinni ja siirtyneet takan ääreen.

Puuta kaatuu ennätystahtiin ja polttopuun hinta kolminkertaistunut, silti halkovarastot ovat puukauppiailla tyhjät ja metsää kaadetaan nopeammin kuin vihreät ehtivät lattekahviaan juoda.

Sähkönhinta on jo kymmenkertaistunut vuoden takaisesta. Jos omakotitalon lämmitys jollakin maksoi pakkaskuukautena 200 euroa, niin se saattaa tänä talvena olla 2000 euroa. Siinä vasemmistoa äänestäneen omakotitalon omistajalla saa olla kokoomuslaisen palkka jotta sähkön lisäksi saa porkkanan ruokapöytään. Verohelpotuksen jälkeen omavastuu lienee 1000 euroa, eli jos ei ihan hirvittävä asuntovelka ole, niin porkkanan lisäksi voi ostaa kaurapuuroa… eikös sillä 20 eurolla saanut monen viikon ruuat?

Työllisyysluvut ovat noussut kyllä, mutta ei liene ollut tarkoitus, että työtä tehdään vain pysyäkseen elossa.

Ilmeisesti poliittisessa johdossa ei ihan ymmärretä kansalaisten maksukykyä, sillä ihmeen hiljaa ovat kansanedustajat asiasta olleet. No toisaalta itse me äänestäjät sinne olemme äänestäneet paksunlompakonpäättäjät, ei kai voi vaatiakkaan että heillä olisi näkemystä pienempituloisten kansalaisten rahavirtojen ymmärtämisestä.

Kunhan se oma latte pysyy kuumana.

+5
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

52 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu