Politiikka vai sen tekijät epäkunnossa?
Johtavat ja ei niin johtavat poliitikot yhdessä tuumin kertovat kuinka tärkeää on tänä päivänä puolustaa demokratiaa.
Toisinaan kuitenkin poliitikot pitävät kansalaistottelemattomuutta osana demokratiaa, kunhan tarkoitus pyhittää keinot.
Aristoteles totesi aikanaan, että politeia on demokratiaa parempi. Ehkä hän oli oikeassa?
Demokratia on kaunis sana. Siinä neuvottelupöytään voi tulla molemmat ääripäät, jos haluavat tai jättää tulematta jos haluavat. Enemmistö voi kuunnella vähemmistöä ja kertoa lopuksi että neuvottelu oli mukava, mutta tehdään niinkuin me olimme alunperin suunnitelleetkin.
Itsekkin oln istunut monet turhat tunnit, kertonut näkemyksiä ja ajatuksia kuuroille demokraattisille korville.
Enimmissä määrin demokratia on kulkeutunut siihen suuntaan ja se polku kuljettaa politiikkaa yhä syvemmälle polarisaatioon, tilanteeseen jossa samaan nurkkaan ajetut ja ajautuneet löytävät toisensa. Epäluulojen, salaliittoteorioiden ja toisaalta oman ainoa oikean näkemyksen ja paremmuuden kohtaamispaikka. Toisilla toisessa kulmassa ja toisilla vastanurkassa.
Ei suomalainen poliitikan tekeminen ole sen paremmassa kunnossa, kuin uuden mantereen politiikka.
Vaihteeksi asiallista pohdintaa aiheesta siitä pisteet. Silti jos nyt vaikka kotimaassa pysytään ei se auta vaan pahentaa tilannetta, jos vaikka eu – tukipaketin vastustaminen kuitataan salaliittoteoriana sun muuna jossei suorastaan äärioikeistolaisena trumpismina. Politiikka on parhaimmillaan puolitotuuksia, toisinaan valehtelun taidetta, joka joutuu umpikujaan jos sen hienoudet sivuutetaan kokoaan kiilusilmäisen idealismin leimakirveillä jossa vastaukseksi kysymykseen x tarjotaan kysyjän leimaamista vaikka putinistiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä olisi oikeasti vakavia ongelmia jos olisi kaksipuoluejärjestelmä. Monipuoluejärjestelmä suojaa jonkin verran hulluudelta.
Ilmoita asiaton viesti