Siuntion sote-keskus

Siuntiossa ollaan suunnittelemassa uutta sosiaali- ja terveyskeskusta. Nykyinen rakennuskanta on elinkaarensa päätepysäkillä. Tähän asti päättäjien kanta on tuntunut olevan yksimielinen. Työntekijöiden ja asiakkaiden tulee saada terveet tilat. Vippaskonstit rakennusten suhteen  alkaa olla käytettynä.

Tilojen korjaus on esitysten mukaan niin massiivinen, ettei siinä olisi järkeä. Lähinnä perustukset olisivat ainoa käyttökelpoinen osa ja hintalappu tälle korjaukselle olisi uutta vastaava.

Uusien tilojen hinta-arvioksi lasketaan noin 14 miljoonaa, joka varmaan todellisuudessa nousee muutamalla miljoonalla.

Laskelmissa on ollut hiukan epätarkkuuksia ja sote-uudistus tuo vähän mutkia matkaan. Jos sote-uudistus saadaan valmiiksi, niin ottaako valtio uuden rakennuksen loppuvelan ja rakennuksen hoidettavakseen?

Riittääkö kunnan maksukyky jos velka jääkin kunnan kontolle?

RKP:ssä heräsi yllättäen kova vastustus tätä projektia vastaan ja sitä perustellaan juuri korkealla velkariskillä.

Mutta mitkä ovat vaihtoehdot?

Odotetaanko valtion päättäjien sote ratkaisua ja annetaan ongelmien jatkua? Soteratkaisun jälkeen siirtymä- ja tarkasteluaikana valtio tuskin  katsoo hyvällä uusien projektien aloittamista, nyt tällä hetkellä valtiolta olisi lupa uusien tilojen rakentamiselle. Ja milloin sote-uudistus yleensä saadaan valmiiksi?

Yhtenä vaihtoehtona on palvelujen osto Kirkkonummelta tai Lohjalta,  mutta muutama vuosi sitten päätettiin Siuntion itsenäisyydestä ja lähipalvelujen turvaamisesta Siuntiossa.

Vaihtoehtona ei voida pitää myöskään sitä että yksityinen sote-toimija yllättäen aloittaisi yksityisen toimitilan rakentamisen Siuntioon, jossa tarvittavia liiketiloja ei ole.

Joten vaihtoehdoksi ei jää oikein muuta, kuin aloittaa uuden sote-keskuksen rakentaminen. Lähipalveluiden loppuminen Siuntiossa on isompi riski, kuin talousriski. Molemmat riskit ovat todellisia,  on vain valittava pienempi paha.

Itse kannatan uuden sote-keskuksen rakentamista.

 

+1
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio
Ehdolla kuntavaaleissa

51 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj
Siuntion sosialidemokraatisen yhdistyksen puheenjohtaja
Nyt myös Uudenmaan maakuntavaltuuston Siuntion edustaja
Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu